Zo kun je een AirPort-apparaat opnieuw opstarten

Door: Chwhynny Overbeeke | 28 september 2015 09:10

Algemeen

Als je een AirPort apparaat gebruikt en de verbinding regelmatig wegvalt of als er een probleem met het apparaat is, is het een goed idee om het apparaat opnieuw op te starten. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Je kunt natuurlijk de stroom van het AirPort-apparaat halen door de stekker uit het stopcontact strekken, waarna je enkele seconden wacht om de stekker er vervolgens weer in te steken. Maar als je lastig bij het apparaat kunt of alle kabels hebt weggewerkt is het niet prettig om de stekker eruit te moeten halen. Lees ook: iOS 9 met horten en stoten gelanceerd.

Gelukkig kun je het AirPort-apparaat ook opnieuw opstarten vanaf je Mac of via de AirPort-app op je iOS-apparaat. Veel eenvoudiger!

Om het apparaat via je Mac opnieuw op te starten, moet je naar Programma's > Hulpprogramma's gaan en het AirPort-configuratieprogramma openen. Selecteer het AirPort apparaat dat je opnieuw wilt opstarten. Het kan zijn dat er om een wachtwoord gevraagd wordt. Klik in de menubalk op de optie Basisstation en kies herstart. Bevestig je keuze door op Ga door te klikken.

Om het apparaat via je iOS-apparaat opnieuw op te starten, moet je naar de Airport app gaan en het AirPort apparaat dat je opnieuw wilt opstarten selecteren. Druk op Wijzig en vervolgens op Geavanceerd. Kies in het venster dat verschijnt de optie Herstart basisstation en bevestig je keuze door op Herstart te drukken.

0 Reactie(s) op: Zo kun je een AirPort-apparaat opnieuw opstarten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.