Zo installeer je iOS 9.3 op je iPhone, iPad en iPod Touch

Door: Jeffrey Noordermeer Jeffrey Noordermeer | 23 maart 2016 10:15

Algemeen

Apple heeft iOS 9.3 beschikbaar gemaakt. De nieuwste versie van iOS 9 is nu te downloaden voor iPhone, iPad en iPod touch. Naast Night Shift (een nachtmodus) en een verbeterd CarPlay, lijkt de gezondheid-app van Apple verder te zijn uitgebreid. Hoe je iOS 9.3 installeert? Je leest het hier.

iOS 9.3 brengt vooral bugfixes en verbeteringen op het gebied van apps zoals de Gezondheid-app, CarPlay en ook het 3D-touch-systeem. De meest opvallende verbeteringen en vernieuwingen zetten we voor je op een rijtje. En we vertellen je hoe je iOS 9.3 kunt installeren. Lees ook iOS 9.3 beschikbaar voor iPhone en iPad

Een verbeterde CarPlay

In iOS 9.3 is er een verbetering te vinden op het gebied van de auto-app CarPlay. CarPlay is een op maat gemaakt auto-app van Apple. Deze gaat in iOS 9.3 wat nauwer samenwerken met Apple Music en Kaarten. De update gaat ervoor zorgen dat er makkelijker van muziek kan worden gewisseld.

CarPlay gaat meer samenwerken met apps als Kaarten en Plaatsen.

Ook moet de app ervoor zorgen dat gebruikers veiliger kunnen navigeren. Er gaan zelfs geruchten dat CarPlay en Plaatsen ook gaan samenwerken, hierdoor kun je bijvoorbeeld met iOS 9.3 in de CarPlay-app op Restaurant drukken om direct een overzicht te krijgen van eetgelegenheden in de buurt van jouw locatie.

Onderwijs belangrijk in iOS 9.3

Apple komt in iOS 9.3 met de zogeheten Classroom-app. Deze app is erg handig te gebruiken voor leraren. In de laatste update van Apple kunnen leraren de app als digitale assistent gebruiken. Zo kan met de Screen View-functie bekeken worden welke student wat bekijkt en welk onderdeel, hierdoor kunnen leraren hun lesstof per persoon aanpassen. Ook werken scholen steeds meer met digitale schermen, Apple speelt hier op in door de mogelijkheid te geven om via AirPlay het scherm te delen van een iPad.

De nieuwe Classroom-app in iOS 9.3.

Ook kunnen iPads op scholen gebruikt worden door verschillende gebruikers. Dus niet met zijn vieren één account delen, maar echt je eigen persoonlijke account op dezelfde iPad.

Night Shift

Misschien wel de belangrijkste update van iOS 9.3 is de Nachtmodus. Er waren natuurlijk al Android-telefoons met deze functie. Apple blijft niet achter en voegt deze functie toe aan iOS 9.3. Er zijn natuurlijk wel een aantal apps die deze functie al mogelijk maakte, deze zijn uit de app-store verwijderd. Apple heeft dus de machtspositie wat betreft deze functie.

Night Shift, de nieuwe nachtmodus van iOS 9.3 is de belangrijkste update.

In de nachtmodus worden zowel de helderheid als de kleuren van het scherm aangepast. Hierdoor hebben je ogen minder last van het scherm. Het scherm past zijn kleuren aan aan je omgeving. Begint het te schemeren, dan kun je wat lichtere en zachtere kleuren verwachten.

Een greep uit de bugfixes die iOS 9.3 heeft opgelost:

- Lost een probleem op waar een grote tekst onleesbaar was in Herinneringen;

- Lost een probleem op voor sommige gebruikers, waar de gezondheidsgegevens onvolledig waren na het herstellen van een iCloud-back-up;

- Lost het probleem op waarbij de weergave van de telefooninterface opduikt terwijl er een gesprek binnenkomt;

- Lost het probleem op waarbij een onjuist batterijpercentage wordt weergegeven;

- Lost het probleem op waarbij het handmatig veranderen van de datum in mei 1970 of eerder veroorzaakte dat het iOS-apparaat niet meer opstartte en bleef hangen;

- Lost het probleem op dat eerder aangekochte apps niet meer opstarten na het updaten.

Zo update je naar iOS 9.3

Om te updaten, open je op je iPhone, iPad of iPod touch de app Instellingen. Ga vervolgens naar Algemeen / Software-update / Download en installeer. Als de update nog niet beschikbaar is, zul je wat geduld op moeten brengen. Apple rolt updates vaak geleidelijk uit.

3 Reactie(s) op: Zo installeer je iOS 9.3 op je iPhone, iPad en iPod Touch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 maart 2016 10:29 java2
  Ik verbaas me over het feit dat night shift niet werkt als je de batterij bespaar modus hebt ingeschakeld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 maart 2016 12:02 rens51
  dit artikel is van 23 maart!!!!
  inmiddels duidelijk dat iOS 9.3 veel problemen geeft, met Internet, en je volgens mij beter nog niet installeert!! Mijn iPhone 5S hangt met iOS 9.3 wel gedownload maar update faalt tijdens controlestap, "server / internet niet beschikbaar" oid
  Waarom is dit artikel niet bijgewerkt??
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 maart 2016 13:38 schweichler
  Hetzelfde probleem tijdens het updaten van iOS 9.3. Mijn iPad meldt herhaaldelijk dat de update faalt omdat: "u bent niet verbonden met Internet".
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.