Zo gebruik je noise cancelling op je AirPods Pro

Door: Justin Doornekamp | 27 november 2019 07:30

AirPods Pro review
How To

De AirPods Pro zijn de eerste draadloze oordopjes van Apple met noise cancelling. De voorgaande AirPods, dus de originele versie en de ietwat verbeterde versie die in de lente van dit jaar uitkwam, hebben die functie niet. Heb je de laatste oordopjes van Apple en wil je noise cancelling inschakelen, dan heb je een paar opties om dat te doen.

De AirPods Pro hebben drie verschillende geluidsstanden gekregen, namelijk actieve ruisonderdrukking, transparantie (een beperkte ruisonderdrukking, waardoor je nog steeds omgevingsgeluiden hoort) en een uitstand. In de laatste stand gebruik je noise cancelling helemaal niet.

Je kunt tussen de verschillende geluidsstanden schakelen. Op het steeltje van de AirPods Pro vind je een sensor, die je ingedrukt moet houden totdat je een geluid hoort. Standaard schakel je dan tussen ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Je kunt eventueel nog bepalen tussen welke geluidsstanden je wilt schakelen, door naar de AirPods Pro-pagina te gaan binnen de Bluetooth-instellingen van je iPhone.

Om de noise cancelling-functie in te schakelen op je iPhone, ga je naar het bedieningspaneel door vanaf de onderkant van het scherm met je vinger omhoog te vegen. Heb je een iPhone X of nieuwer dan veeg je juist omlaag vanaf de rechterbovenkant van het scherm. Houd de volumeschuifknop ingedrukt totdat je de extra regelaars ziet en kies vervolgens tussen Ruisonderdrukking, Transparantie of Uit. Ook op een Mac kun je trouwens tussen de diverse geluidsstanden kiezen, door in de menubalk op de volumeknop drukken om. Je AirPods moeten dan uiteraard wel verbonden zijn met je Mac.

AirPods Pro review

Apple Watch

Wil je via je Apple Watch de noise cancelling-functie van je AirPods Pro aanpassen, dan tik je op je horloge op het AirPlay-icoontje, die je links onderaan het scherm vindt. Vervolgens kun je kiezen uit de drie verschillende geluidsstanden.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je noise cancelling op je AirPods Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.