Xtorm XB203 – Overal je MacBook opladen

Door: Remmelt Mastebroek | 16 februari 2018 10:50

Review

Bij het zoeken naar een powerbank loop je al snel tegen het merk Xtorm aan. De Xtorm XB203, ontworpen op Nederlandse bodem, laadt snel en veel. Ik heb hem een paar keer getest en dit is het eindoordeel.

Xtorm XB203 Power Bank Infinity 27.000

Prijs:
€ 119,-
Capaciteit:
26.800 mAh
Poorten:
3x usb, 1x usb-c
Afmetingen:
176x105x25,5 mm
Gewicht:
633 gram
Website:
xtorm.eu
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Kan nieuwere MacBooks opladen
  • Vier apparaten tegelijkertijd opladen
  • Grote capaciteit
  • Minpunten
  • Het opladen van de powerbank duurt lang
  • Prijs

Ik heb al zo vaak het probleem gehad dat ik onderweg naar huis mijn laptop opensla in de trein en de accu zo goed als leeg is. Daar had ik beter over moeten nadenken… Dit is nu alleen geen probleem meer! De Xtorm kan namelijk met een usb-c-kabel de nieuwere MacBooks opladen. Dit doet de powerbank dan ook snel en efficiënt. Dat uurtje dat ik in de trein zat leverde me 50% van de batterij terug en dat terwijl ik zware programma’s als Photoshop en Premiere Pro draaide. Naast de mogelijkheid om je laptop op te laden heeft de XB203 ook drie usb-poorten die tegelijkertijd andere apparaten kunnen opladen. De laadsnelheid vertraagt wel radicaal wanneer je vier apparaten tegelijkertijd hebt ingeplugd.

De Xtorm XB203 met MacBook Pro
De Xtorm XB203 is een powerbank die in korte tijd je MacBook oplaadt.

Kleine magneetjes

Zoals de naam, Xtorm XB203 Power Bank Infinity 27.000, al doet vermoeden heeft de powerbank bijna 27.000 mAh capaciteit. In het Nederlands houdt dit in dat je een telefoon ongeveer 13 keer kan opladen, een 15 inch MacBook Pro zo’n twee keer zoals hier getest. Een powerbank met een capaciteit zo groot heeft dus wel een langere tijd nodig om te laden, met een usb-c-kabel direct in het stopcontact duurde het nog steeds acht uur.

Met een aanknop zet je de powerbank aan zodat de hij geen stroom verliest als deze niet gebruikt wordt. De Xtorm komt met twee ingebouwde snoeren, micro-usb en usb-c, die netjes zijn weggewerkt aan de zijkant met twee kleine magneetjes. Met zijn 633 gram is het een zware en grote powerbank, maar de capaciteit die je ervoor terugkrijgt maakt dit niet hinderlijk. De prijs van de XB203 is ook wel erg zwaar €119,00.

Conclusie

De Xtorm XB203 is een goede powerbank als je veel in de trein werkt met je laptop en je geen stroom in de trein hebt. Naast het laden van laptops met een usb-c-aansluiting kan de Xtorm drie andere apparaten tegelijkertijd laden via usb. Met een grote capaciteit kan de powerbank veel apparaten voorzien van stroom voordat hij leeg is. Naast een mooi uiterlijk heeft de powerbank twee netjes weggewerkte kabels. Helaas is de prijs €119,00 wel hoog.

0 Reactie(s) op: Xtorm XB203 – Overal je MacBook opladen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.