Welke Apple TV moet je kopen?

Door: chwhynny-overbeeke | 05 mei 2016 10:44

Algemeen

De Apple TV met 64GB is €50 duurder dan de 32GB-versie. Heb je echt zoveel meer opslagruimte nodig? In dit artikel zetten we de voors en tegens op een rij zodat je kunt beslissen welke Apple TV het best bij jou past.

De Apple TV met 64GB opslagruimte kost €229, terwijl die met 32GB slechts €179 kost. Om je te helpen beslissen welke versie het beste voor jou geschikt is, bespreken we hier een aantal relevante gegevens over de werking van de Apple TV. Lees ook: Zo kijk je naar Uitzending Gemist en NPO Live op de Apple TV.

Opslagruimte

De Apple TV is bedoeld als hub voor verschillende soorten content. Veel van deze content wordt via streaming en iCloud aangeboden, alleen de meest recente en meest gebruikte content zal lokaal worden opgeslagen. De apps die op je Apple TV geïnstalleerd staan nemen echter wel altijd ruimte in beslag.

De ene app is veel groter dan de andere, met name games nemen een heleboel ruimte in beslag. Bepaalde apps maken gebruik van Apple's in-app on-demand technologie waarmee om ruimte te besparen alleen de onderdelen die je op dat moment nodig hebt gedownload worden.

Als je al een Apple TV in je bezit hebt, kun je controleren hoeveel ruimte er in gebruik is door naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Beheer opslag te gaan. Hier kun je ook apps verwijderen om ruimte vrij te maken.

Internetverbinding

Als je een trage internetverbinding hebt is het echter een goed idee om voor de 64GB versie te gaan. Bij onvoldoende bandbreedte wordt content namelijk op het apparaat opgeslagen zodat je zonder haperingen van de content kunt genieten.

Speel je slechts een klein aantal spelletjes en heb je een goede internetverbinding, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan de 32GB versie. Maar als je direct toegang tot je bibliotheken wilt, dan heb je waarschijnlijk meer voordeel van de 64GB versie.

Bedenk wel dat Apple haar diensten mogelijk zal uitbreiden, waardoor de kans bestaat dat er een behoefte aan het 64GB model zal ontstaan.

0 Reactie(s) op: Welke Apple TV moet je kopen?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.