Weekoverzicht: met iOS 9, Apple Music en heel veel iPhone

Door: Redactie MacWorld | 16 augustus 2015 08:17

Algemeen

Heb je niet alles kunnen lezen op MacWorld deze week? Geen nood. We zetten de belangrijkste artikelen nog even voor je op een rij. Zo ben je weer helemaal up-to-date wat Apple betreft. Deze week veel aandacht voor de iPhone, maar ook iOS 9 en Apple Music komen aan bod.

Nieuwe iPhones: betere behuizing en doelgerichter

Gepubliceerd op: dinsdag 11 augustus

Er zijn sterke aanwijzingen dat de behuizing van de nieuwe iPhone 6S een stuk steviger zal worden dan die van de iPhone 6. De behuizing van de toestellen wordt iets dikker, waarschijnlijk om een tweede 'bendgate' te voorkomen.

Ook werd er wat meer bekend over Force Touch. Zo biedt de nieuwe feature voor de iPhones voordelen voor bijvoorbeeld Apple Music en de kaarten-app.

Daarnaast werd deze week bekend dat Apple de nieuwe iPhones waarschijnlijk op 9 september gaat aankondigen.

Lees het complete artikel over de nieuwe iPhones.

Wat kun je doen als FaceTime niet werkt?

Gepubliceerd op: woensdag 12 augustus

FaceTime is een handige functie in iOS en OS X waarmee je videogesprekken met andere gebruikers kunt voeren. Maar wat moet je doen als het niet werkt? We bespreken een aantal mogelijke oorzaken en oplossingen.

Om FaceTime te kunnen gebruiken, moet je een goed werkende internetverbinding hebben (wifi of mobiele data) en moet de functie ingeschakeld zijn. Controleer daarom eerst even of FaceTime daadwerkelijk op je apparaat is ingeschakeld.

Lees hier wat je kunt doen als FaceTime niet werkt.

Dit kun je doen als je de pincode van je iPhone vergeten bent

Gepubliceerd op: maandag 10 augustus

Het kan iedereen overkomen. Je hebt de toegangscode van je iPhone, iPad of iPod touch veranderd en ineens heb je geen flauw idee meer wat je nieuwe code is. Of misschien heb je al heel lang dezelfde code, maar is deze je gewoon ineens ontglipt. Als je op een iOS-apparaat zes keer achter elkaar de verkeerde toegangscode invoert, wordt het apparaat vergrendeld en krijg je een melding te zien.

Je kunt een minuut wachten om het nog een keer te proberen (en daarna steeds langere intervallen), wat handig is als je code je ineens weer te beginnen schiet. Maar als je echt geen flauw idee hebt, of als je het zo vaak geprobeerd hebt dat het niet meer mogelijk is, moet je je apparaat herstellen.

Lees hier wat je moet doen als je de pincode van je iPhone vergeten bent.

Alles wat je moet weten over iOS 9

Gepubliceerd op: woensdag 12 augustus

iOS is waarschijnlijk het meest gebruikte Apple-besturingssysteem en is alweer toe aan versie 9. De publieke bèta is er inmiddels al en in de herfst zal ook de definitieve versie beschikbaar worden. We laten je daarom zien wat je iPhone en iPad kunnen als je iOS 9 hebt geïnstalleerd.

iOS 9 wordt pro-actiever en denkt met je mee. Je Apple-device zal je straks dingen gaan voorstellen als apps die je kunt gebruiken of welke muziek je kunt afspelen. De iPad krijgt daarnaast een multitask-optie en een groter toetsenbord. Verder is er vooral aandacht besteed aan de prestaties van het besturingssysteem.

Lees hier alles over iOS 9.

Zo vergrendel je je Mac in OS X Yosemite

Gepubliceerd op: donderdag 13 augustus

Misschien vind je het niet prettig als anderen zomaar je computer kunnen gebruiken wanneer je deze onbeheerd achterlaat. Wellicht omdat er gevoelige informatie op staat, of omdat je gewoon niet wilt dat er iemand aan je spullen zit of de boel in de war stuurt.

Gelukkig kun je in OS X Yosemite eenvoudig instellen dat er om je wachtwoord gevraagd wordt wanneer iemand je Mac probeert te ontgrendelen. Als je je Mac wilt kunnen vergrendelen zodat deze pas weer gebruikt kan worden nadat het wachtwoord is ingevoerd, is dat ook eenvoudig te doen.

Lees hier hoe je je Mac kunt vergrendelen in OS X Yosemite.

Apple Music - Spotify-killer in wording?

Gepubliceerd op: maandag 10 augustus

En daar was Apple een paar weken geleden ineens met hun streaming muziekdienst. Na het overnemen van Beats Music zijn de verwachtingen hoog. Kan Apple deze verwachtingen waarmaken?

Apple Music is laat met zijn streaming-dienst en het valt maar te bezien of gebruikers van plan zijn hun Spotify-account op te zeggen. Nieuwe muziek ontdekken is met de dienst wel een stuk beter dan dat van de concurrentie en de toevoeging van Connect en Beats maken Apple Music een interessante dienst.

Lees de complete review van Apple Music.

Zo gebruik je je iPhone als speaker

Gepubliceerd op: donderdag 13 augustus

Zodra je een nieuwe iPhone hebt gekocht, verdwijnt de oude vaak in een la óf op Marktplaats. Dat laatste kan nog weleens zonde zijn als je er niet veel geld meer voor krijgt.

Wist je dat je nog hele leuke dingen kunt doen met je oude iPhone? Je kunt hem veranderen in een speaker voor je pc! Je hebt er wel twee programma's voor nodig, één voor je computer en een app op de iPhone zelf.

Lees hier hoe je je oude iPhone in een speaker verandert.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: met iOS 9, Apple Music en heel veel iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.