Weekoverzicht: Met het Apple-event, de iPod Touch en Apple TV

Door: redactie-macworld-nl | 30 augustus 2015 08:22

Nieuws

Het kan gebeuren dat je afgelopen week niet alles hebt kunnen lezen op MacWorld. Dat snappen we best, en daarom vatten we de week voor je samen met de zeven beste artikelen. Deze week aandacht voor het Apple-event, de iPod Touch en Apple TV.

Apple-evenement op 9 september in San Francisco

Gepubliceerd op: vrijdag 28 augustus

Apple is druk bezig met het volgende evenement. Volgens geruchten zou die op 9 september gaan plaatsvinden en die geruchten blijken te kloppen. Het bedrijf heeft de locatie vastgelegd en de uitnodigingen verstuurd met de slogan "Hey Siri, give us a hint."

Wat we precies kunnen verwachten van Apple is nog niet bekend, maar waarschijnlijk krijgen we in ieder geval de iPhone 6s en 6s Plus te zien. Of Apple nog andere aankondigingen gaat doen tijdens het evenement is echter nog onduidelijk.

Lees het complete artikel over het Apple-event op 9 september.

Zo herstel je verwijderde foto's op je iOS-apparaat of Mac

Gepubliceerd op: maandag 24 augustus

Oeps, je hebt per ongeluk de verkeerde foto weggegooid. Het kan iedereen overkomen, maar wat nu?

Gelukkig heeft Apple onlangs in Foto's voor iOS 8 en OS X Yosemite de mogelijkheid toegevoegd om verwijderde foto's terug te halen. Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moet je je besturingssysteem dus wel up-to-date zijn.

Lees de complete how to over het herstellen van verwijderde foto's op je iOS-apparaat of Mac.

Wat moet je doen als je iPad bevriest?

Gepubliceerd op: maandag 24 augustus

Het is enorm vervelend als je iPad bevriest en je helemaal niks meer kunt doen. Meestal komt dit doordat een aantal openstaande apps met elkaar conflicteren of doordat een app een stukje corrupt geheugen achterlaat.

Het kan dus gebeuren dat je iPad helemaal vast komt te zitten. In dit artikel bespreken we een aantal mogelijke oorzaken en oplossingen.

Lees de complete how to over wat je moet doen als je iPad bevriest.

iPod touch - de iPhone zonder belfunctie

Gepubliceerd op: donderdag 27 augustus

Hoewel Apple op het gebied van mobiele gadgets tegenwoordig vooral vertegenwoordigd wordt door de iPhone en iPad, ligt de basis van deze gadgets in de iPod uit 2001. Voor het grote opslagwerk konden muziekliefhebbers terecht bij de Classic, waar alle poespas als apps en camera's achterwege werd gelaten zodat er liefst 80, 120 of zelfs 160 gigabyte aan opslag beschikbaar was. Deze lijn werd echter vorig jaar door Apple stopgezet en dus waren we aangewezen op de touch met maximaal 64 GB.

De iPod was enkele jaren het ondergeschoven kindje van de Apple-familie, maar deze zomer verschijnt dan eindelijk weer eens een nieuwe touch-generatie. Maar voor wie is dat apparaat nu eigenlijk bedoeld?

Lees de complete review van de iPod Touch.

'iPhone 6c vanaf november te koop'

Gepubliceerd op: woensdag 26 augustus

Website M.I.C. Gadget meldt op basis van bronnen dat de iPhone 6c vanaf november te verkrijgen is. De release van de kleinere iPhone zou volgens de bronnen gepland staan voor de laatste week van oktober of de eerste week van november.

De 6c wordt dus niet tegelijk met de iPhone 6s en 6s Plus uitgebracht. Die zouden in september aan de beurt zijn. Op 9 september zouden de iPhones aangekondigd gaan worden en wellicht horen we dan ook wat over de 6c, die waarschijnlijk een 4 inch scherm gaat krijgen.

Lees het complete artikel 'iPhone 6c vanaf november te koop'.

Beveilig je bestanden zonder iets te downloaden

Gepubliceerd op: dinsdag 25 augustus

Soms heb je bestanden op je computer staan die alleen jij in mag zien. Door het gebruik van de gekopieerde schijf op je Mac kun je deze bestanden rustig op iMac of MacBook laten staan en zij zijn toch veilig, zonder dat je iets hoeft te downloaden van het internet.

Op iedere iMac of MacBook staat het schijfhulpprogramma standaard geïnstalleerd. Dit programma is eigenlijk bedoeld om harde schijven te partitioneren of te herstellen of om de schijfbevoegdheden te controleren. Maar je kunt ook prima wachtwoorden op deze schijven plaatsen voor een eventuele versleuteling.

Lees de complete how to 'Beveilig je bestanden zonder iets te downloaden'.

Hoe installeer en gebruik ik Apple TV?

Gepubliceerd op: woensdag 26 augustus

Heb je na de forse prijsverlaging een splinternieuwe Apple TV gekocht en wil je weten hoe je deze installeert? Hier leggen we je precies uit hoe je dat doet en wat je zoal met de Apple TV kunt.

Er gaan al geruime tijd geruchten over de lancering van de nieuwe Apple TV. Apple heeft echter nog niet bekendgemaakt wanneer deze gaat verschijnen. Voorlopig moeten we het nog doen met de huidige Apple TV. Als je deze net hebt gekocht, vind je in het doosje (naast de Apple TV) een HDMI-kabel, voedingskastje en een afstandsbediening.

Lees de complete how to 'Hoe installeer en gebruik ik Apple TV?'

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met het Apple-event, de iPod Touch en Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.