Weekoverzicht: Met alles wat Apple in 2016 gaat presenteren en CES 2016

Door: Redactie MacWorld | 10 januari 2016 12:00

Algemeen

In dit weekoverzicht lees je alles wat Apple gaat brengen in 2016, de beste apps van januari, de beste gadgets van CES 2016, hoe je de nostalgiefunctie van Facebook uitschakelt en een drone bestuurt met je Apple Watch, en de beste sneltoetsen voor tijdens het opstarten van je Mac.

Dit brengt Apple uit in 2016

Geplaatst op dinsdag 5 januari 2016

Met de introductie van de Apple Watch, de iPhone 6s en 6s Plus, de nieuwe Apple TV en de iPad Pro was 2015 een belangrijk jaar voor Apple. De Watch lanceerde een nieuwe productcategorie, met de iPhone 6s en 6s Plus zag 3D Touch het levenslicht, en de iPad Pro is het grootste iOS device ooit.

Ook softwarematige had Apple een goed jaar. iOS 9 en OS X 10.11 El Capitan maakten alle bestaande apparaten een stuk stabieler, en tvOS introduceerde een App Store voor de Apple TV. Met 2015 achter de rug, is het tijd om vooruit te kijken naar wat 2016 te bieden heeft.

Lees hier wat Apple ons in 2016 te bieden heeft.

De 5 beste apps van januari voor iPhone, iPad en Mac

Geplaatst op donderdag 7 januari 2016

Elke maand lichten we een vijftal apps uit waarvan wij vinden dat ze de moeite waard zijn. Deze kunnen voor elk Apple-platform zijn: iOS, OS X, WatchOS en TV OS. Deze maand: Nutritionize, Rhymer, PDF Expert, QuadStream en Zippity Swish.

Dit zijn de beste apps van januari 2016!

De beste gadgets van de CES 2016

Geplaatst op donderdag 7 januari 2016

Deze week loopt Macworld rond op de CES beurs in Las Vegas. Grote en kleine fabrikanten tonen hier hun nieuwste paradepaardjes voor 2016. Wij scheiden het kaf van het koren, en vertellen je hier wat de beste gadgets zijn om dit jaar naar uit te kijken.

Dit viel ons op tijdens CES 2016.

Hoe schakel ik de nostalgiefunctie van Facebook uit?

Geplaatst op maandag 4 januari 2016

We leven in een tijd waarin we eigenlijk altijd alleen maar vooruit kijken en verder willen en daardoor vergeten we soms om stil te staan bij hetgeen we in het verleden hebben gedaan.

Om die reden leek het Facebook een goed idee om (de functionaliteit van Timehop te stelen en) een functie in te bouwen die je herinnert aan statusupdates uit het verleden. Hartstikke leuk, maar niet als je daar niet om gevraagd hebt.

Zo zet je de Nostalgiefunctie van Facebook uit.

Bestuur je drone met een Apple Watch

Geplaatst op maandag 4 januari 2016

Het Taiwanese bedrijf PVD+ heeft een algoritme geschreven voor de Apple Watch waardoor het mogelijk is via gebaren een drone te besturen. Ook is het de onderzoekers gelukt om met de smartwatch een Sphero-balletje aan te sturen en de Hue-lampen van Philips.

Het heeft PVD+ 18 maanden gekost aan onderzoek om de algoritme voor de app te ontwikkelen.

Bekijk hier de bizarre video.

Sneltoetsen voor tijdens het opstarten van je Mac

Geplaatst op vrijdag 8 januari 2016

Normaal gesproken hoef je alleen maar op de aan-/uitknop te drukken om je Mac op te starten, maar in sommige gevallen wil je dat er bij het opstarten iets speciaals gebeurt. Hier bespreken we een aantal sneltoetsen waarmee dat kan.

Het kan voorkomen dat je vanaf een andere opstartschijf wilt opstarten dan de standaard opstartschijf. Of misschien is er een probleem met je Mac, waardoor je in de veilige modus wilt opstarten om te proberen het probleem op te lossen. Er kunnen tal van redenen zijn waarom je je op de niet-standaard manier wilt opstarten. Hier leggen we uit wat je moet doen om je machine op de gewenste manier op te starten.

Hier vind je de handigste sneltoetsen voor tijdens het opstarten van je Mac.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met alles wat Apple in 2016 gaat presenteren en CES 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.