Wat is Apple van plan met dit Motion Capture bedrijf?

Door: jelle-peterse | 25 november 2015 12:59

Algemeen

Eerder dit jaar meldde de Amerikaanse site MacRumors al over de overname van het motion capture bedrijf Faceshift door Apple, en vandaag heeft Apple het nieuws zelf bevestigd. Wat is Apple van plan met deze overname?

Voor het door Apple werd overgenomen, werkte Faceshift samen met game- en animatiestudio's aan technologie die bedoel is om heel precies gezichtsuitdrukkingen om te zetten in een 3D model. Het bedrijf werkte ook aan producten die meer consument-gericht waren, zoals een plugin voor Skype die real-time avatars mogelijk zou maken. Lees ook: 7 opvallende Apple-patenten en conceptdesigns.

Volgens MacRumors is het Zwitserse bedrijf midden augustus al overgenomen door Apple. Meerdere werknemers van Faceshift zouden al bij Apple werken. Ook neemt Apple steeds meer mensen aan die met de ex-werknemers van Faceshift werken aan projecten binnen Apple. Er zou onder meer een software ontwikkelaar zijn aangenomen die zich zou focussen op "cutting-edge imaging algorithms" voor zowel mobiele- als desktop applicaties.

Waarom Apple het bedrijf over heeft genomen is - zoals gebruikelijk - niet bekend, maar de technologie is voor veel verschillende doelen inzetbaar. Zo kan het gebruikt worden voor real-time avatars bij FaceTime of AppleCare, of je gezicht als autorisatie gebruiken bij het inloggen op je iPhone of betalen via Apple Pay. Er gaan zelfs geruchten dat Apple de technologie wil gebruiken in een slimme auto, zodat deze kan herkennen of de automobilist moe of afgeleid is.

0 Reactie(s) op: Wat is Apple van plan met dit Motion Capture bedrijf?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.