Zo kun je VoiceOver gebruiken op je Apple TV

Door: Chwhynny Overbeeke | 07 augustus 2015 12:07

Algemeen

Apple's VoiceOver-functie is enorm handig. Zo kan deze Apple TV-feature dingen voorlezen die op je televisiescherm staan. Maar hoe kun je VoiceOver precies inschakelen op je Apple TV?

Als je zoals ik slechtziend bent, kan het lastig zijn om menu's te navigeren - vooral op apparaten die wat verder van je vandaan staan, zoals bijvoorbeeld de Apple TV. Met VoiceOver wordt wat er op het scherm te zien is automatisch voorgelezen, zodat je ook als je niet goed kunt zien je Apple TV kunt bedienen. Lees ook: Gebruik je iPhone als afstandsbediening voor Apple TV.

VoiceOver is een toegankelijkheidsfunctie in OS X, iOS en watchOS die voorleest wat er op het scherm staat. De Apple TV draait op iOS. Op iOS en OS X is VoiceOver in dertig verschillende talen beschikbaar, waaronder Nederlands. Op watchOS zijn er tot nog toe zeventien talen beschikbaar. De functie werkt met alle ingebouwde apps en een toenemend aantal apps van derden. De stem klinkt dankzij allerlei geavanceerde technologieën vrij natuurlijk.

VoiceOver inschakelen

Op een nieuwe Apple TV is VoiceOver heel eenvoudig in te schakelen. Als je Apple TV voor de eerste keer inplugt, wordt de functie automatisch aangezet met de vraag of je de functie wilt blijven gebruiken.

Om VoiceOver in te schakelen op een Apple TV die je al een tijdje hebt, moet je vanaf het beginscherm van je Apple TV naar de Instellingen-app gaan. Klik op Algemeen, scrol omlaag en klik op Toegankelijkheid. Zet de optie VoiceOver op Aan.

Als er iemand in je gezin slechtziend is, is het een goed idee om een snelkoppeling aan te maken VoiceOver snel aan- of uitgezet kan worden. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en zet de optie Toegankelijkheidsmenu op Aan. Om VoiceOver in- of uit te schakelen moet je de menuknop op de afstandsbediening van je Apple TV ingedrukt houden en op de selecteerknop drukken. In dit menu kun je ook snel de ondertiteling aan- of uitzetten.

0 Reactie(s) op: Zo kun je VoiceOver gebruiken op je Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.