Voeg je vakantiefoto's samen in een filmpje

Door: Evi Maquoi | 19 maart 2016 08:21

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Net terug van vakantie? Je hebt ongetwijfeld heel wat foto's en filmpjes gemaakt. Op welke manier toon je die aan je vrienden en familieleden? Maak er een mooie herinnering van in de vorm van een filmpje.

In dit artikel leren we je hoe je de beelden van verschillende toestellen verzamelt en ze vervolgens netjes samenvoegt in een filmpje. Zo kun je de mooiste beelden koesteren en delen met je vrienden en familieleden. We maken gebruik van de populaire apps Flipagram en Replay. Lees ook: 9 Android-tips om je foto's te bewerken.

Beelden verzamelen

Leuke vakantie gehad? Je hebt ongetwijfeld heel wat beeldmateriaal mee naar huis genomen. De kans is groot dat er zelfs beelden op verschillende apparaten staan. Jij hebt misschien voornamelijk gefotografeerd met je iPhone terwijl je partner met een Android-telefoon of iPad aan de slag ging. En tijdens die leuke uitstapjes heb je natuurlijk ook nog die ene compact- of spiegelreflexcamera meegenomen.

Als je op je iPad je vakantiefilmpje gaat monteren, wil je uiteraard al die beelden op de iPad hebben staan. Dat kan gelukkig op verschillende manieren. Beelden die op een SD-geheugenkaartje staan, kun je gemakkelijk importeren met de Apple iPad Camera Connection Kit (29 euro, Apple Store) of Lightning-naar-SD-kaartlezer (29 euro, Apple Store). Neem het kleinigheidje mee op vakantie zodat je tijdens je terugreis - bijvoorbeeld in het vliegtuig - al aan de slag kunt. Wil je geen extra accessoire? Je kunt de beelden ook via je computer verzamelen, en ze daarna bijvoorbeeld via www.icloud.com op je iPad zetten.

Aan de slag met Flipagram

Er zijn in de App Store tientallen goede apps te vinden waarmee je snel en eenvoudig een filmpje kunt maken. De standaard-app iMovie is zeker ook een aanrader. Een andere erg populaire dienst om filmpjes te maken en te delen is Flipagram. Daar gaan we nu mee aan de slag. De redenen zijn divers. Flipagram is gratis, gebruiksvriendelijk, zit tjokvol leuke muziek en filters en biedt heel wat mogelijkheden om te delen. Je kunt de app gratis downloaden in de App Store.

Flipagram is gratis te downloaden in de App Store.

Flipagram

Score: 5 sterren

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 36 MB

Registreren

Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 120 miljoen geregistreerde gebruikers van Flipagram. Die zijn samen goed voor ruim 300 miljoen filmpjes. Een groot deel van die videoclips kun jij ook bekijken, want Flipagram is veel meer dan een app om video's te monteren. Het sociale gebeuren rond de clips - likes, reacties en reflips - maakt Flipagram net zo leuk. Geen paniek: als je niet wil dat je strandfoto's later gedeeld worden met onbekenden, kun je dat ook uitschakelen.

Om Flipagram ook te kunnen gebruiken, heb je een account nodig. Dat kun je aanmaken via de website of rechtstreeks via de app. Op de iPad volstaat het om links bovenaan op Aanmelden te tikken. Vervolgens kies Registeren. Wie geen zin of tijd heeft om al zijn persoonlijke gegevens handmatig in te voeren, kan registreren met behulp van zijn Facebook-account. Voor deze optie tik je simpelweg op Registeren met Facebook. Op die manier is de klus in twee tellen geklaard. Een ander voordeel van deze registratieprocedure is dat je gelijk te zien krijgt welke Facebook-vrienden ook gebruikmaken van Flipagram. Vind je dat maar niets? Dan ga je voor de tweede optie: Registreren met e-mailadres en volg je de wizard.

0 Reactie(s) op: Voeg je vakantiefoto's samen in een filmpje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.