Vind nepreviews voor hotels met Review Skeptic

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 04 februari 2016 07:50

Algemeen

Het mooie van deze tijd is dat het feit dat het internet één grote community is, ervoor zorgt dat je niet meer hoeft te vertrouwen op een vakantiefolder. Maar hoe weet je of die recensies wel echt zijn?

In een ideale wereld zouden we uiteraard zeggen: ach, je eigen recensies faken, dat doet toch niemand? Helaas leven we niet in een ideale wereld en is de concurrentie in de hotelwereld moordend. Neprecensies komen dus helaas nog maar al te vaak voor. Je kunt ze herkennen aan overmatig enthousiasme, het omschrijven van voordelen die een normaal persoon nooit zou omschrijven en het buitensporig gebruik van uitroeptekens (behalve dan bij negatieve reviews, die hebben vaak ook veel uitroeptekens). Sinds kort is er ook een extra manier om te ontdekken of een (Engelstalige) recensie echt of fake is: Review Skeptic. Lees ook: 13 wifi-tips voor maximaal bereik op vakantie.

Plakken en testen

Review Skeptic is een heel eenvoudige site, met daarachter heel slimme technologie. Je plakt de recensie waarover je twijfelt in het tekstveld, en klikt op Test it. Daarna wordt de tekst geanalyseerd, waarbij er wordt gekeken naar bepaalde zinsconstructies, het gebruik van leestekens en verdachte woorden (waarbij woordherhaling ook een belangrijke rol speelt). Goede woorden worden blauw gekleurd, verdachte woorden krijgen een oranje kleurtje. Hoe betrouwbaar of verdacht een woord is, kun je aflezen aan de grootte. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat de site alleen maar Engelstalige recensies verwerkt, maar als je op vakantie gaat in het buitenland, is deze site absoluut onmisbaar voor een goede ervaring.

Review Skeptic vist de neprecensies er zo voor je uit

1 Reactie(s) op: Vind nepreviews voor hotels met Review Skeptic

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 februari 2016 18:56 Kasander
    Dus de Nederlandse tekst even copy/paste in Google translate en dan de Engelse tekst cop/paste naar de site. Heb je een 86% kans dat het goed gaat.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.