Videobellen in groep doe je zo

Door: Evi Maquoi | 13 februari 2019 08:06

How To

Klets jij regelmatig met vrienden, familieleden of collega’s via videochat? Sinds iOS 12.1 kan dat op je iPhone of iPad ook met meerdere personen: met maximaal 32 deelnemers om precies te zijn. We leggen je snel uit hoe videobellen in een groep werkt.

iOS 12.1?

FaceTime is een standaard app van Apple. Die hoef je dus niet apart te installeren. Het is wel belangrijk om na te kijken of je de laatste versie van het besturingssysteem op je apparaat hebt staan. Dat doe je via Instellingen / Algemeen / Software-update. Je hebt iOS 12.1 nodig om te videobellen in groep. Is dat niet het geval? Dan moet je eerst nog even een update uitvoeren. Hang je iOS-apparaat aan het stroomnet, check of je een back-up hebt en voer de update uit. Houd er rekening mee dat dit even kan duren.

Groep aanmaken

Vervolgens open je de FaceTime-app. Je krijgt meteen een overzicht van je meest recente gesprekken. Tik op het plusteken in de rechterbovenhoek om een groepsgesprek aan te maken. Bij Aan: tik je de beginletters van je eerste contactpersoon. Kies hem of haar uit je lijst. Vervolgens herhaal je dit voor alle volgende personen. Je kunt sinds de lancering van iOS 12.1 gesprekken voeren met in totaal maar liefst 32 deelnemers tegelijkertijd. Om het gesprek te starten heb je de keuze uit Audio of Video. Let wel, op oudere toestellen is uitsluitend audiobellen mogelijk.

Via de knop met het plusteken kun je mensen uitnodigen voor je videogesprek.

Groepsvideo

Zodra je het groepsgesprek start, merk je dat de persoon die praat oplicht. Dat is héél handig als je met meerdere mensen tegelijkertijd een converatie voert. Een andere grote troef is dat je tijdens zo’n groepschat op elk ogenblik deelnemers kunt toevoegen. Hiervoor veeg je het venster omhoog en tik je op Voeg iemand toe. Met de iconen bovenaan dit venster kun je ook effecten toevoegen, het gesprek beëindigen, van camera wisselen, het geluid dempen, het volume aanpassen of de camera uitschakelen.

0 Reactie(s) op: Videobellen in groep doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.