Vechten in de kerker met Dungelot Shattered Lands

Door: Patrick Rijnders | 08 april 2016 10:42

Review

De Dungelot-spellen hebben door de jaren heen al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Ze lijken op het eerste oog niet heel origineel en spannend, maar blijken toch een verzameling verslavende, spannende spellen voor fans van kerkers en monsters te zijn.

Dungelot Shattered Lands

Ontwikkelaars: TinyBuild

Prijs: € 3,99

Download: Dungelot Shattered Lands

Dungelot Shattered Lands is echt een game om je in vast te bijten. Door de kerkers zwerven en monsters in de pan hakken schept veel genoegen. We zijn ook blij dat dit een premium game is en dat we zodoende niet bang hoeven te zijn voor extra uitgaven als we een level niet direct uit kunnen spelen.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Zeer uitgebreid en vol variatie
  • Lekker spannende game voor avonturiers
  • Verslavender dan je zou verwachten
  • Minpunten
  • Het wordt soms wel erg moeilijk
  • Afgaan is niet altijd even eerlijk
  • Het is een game zonder einde

Je hebt van die genres die het heel goed doen op tablets en smartphones. Genres die je niet snel op een console tegen zult komen, maar waar je juist als je even vijf minuten over hebt veel plezier aan kunt beleven om even snel een spelletje te doen. Een van de meest populaire genres op dit gebied is de zogeheten 'Roguelike'. Dit zijn games waarin je met je dappere avonturier een grot in gaat, die uiteraard tot de nok toe vol zit met gevaren. Lees ook: De 13 beste games voor je iPhone of iPad.

Roleplaying

Wat zal er om de hoek wachten?

Het heeft allemaal wel wat weg van roleplaying games, en alle zaken die je van dit soort spellen wel kent kom je hier ook tegen. Vijandige krijgers, spinnen en skeletten zitten om elke hoek om je het leven zuur te maken, terwijl je ook allerhande vallen tegen kunt komen.

Daar komt nog eens bij dat je moet zorgen dat je genoeg eet en drinkt, omdat je anders van honger of dorst om het leven komt. Het zijn spellen die niet uitblinken in creativiteit en originaliteit, maar die dat eigenlijk ook helemaal niet nodig hebben. Soms wil je gewoon een spel hebben waarvan je al globaal weet wat er gaat gebeuren, alleen dan niet in welke volgorde.

Zo ook bij de Dungelot-spellen, een van de meest populaire series van deze games op iOS. Het nieuwste deel in deze serie heet Shattered Lands, waarbij de game engine een beetje is opgepoetst en er nog meer narigheid op je wacht als je het aandurft de dungeon binnen te lopen.

Gevaar om elke hoek

Dit skelet laten we liever in de kast zitten.

De Dungelot spellen van TinyBuild zijn makkelijk te beschrijven. Bij elk level dat je in dit spel tegenkomt sta je op een grid dat is onderverdeeld in vakjes. Je klikt een vakje aan en je poppetje beweegt naar dit vakje toe. Hier kan dan van alles en nog wat gebeuren. Het is mogelijk dat je een monster tegenkomt waar je tegen moet vechten. Je kunt ook een zak goud tegenkomen, of eten waarmee je de energie van je personage weer kunt aanvullen.

Het doel is bij elk level om op een bepaald vakje een gouden sleutel te vinden en dan hiermee naar de uitgang van het level te komen. Is je dit gelukt, dan heb je niet alleen de eer van het overleven (en dit is niet zo vanzelfsprekend als je misschien denkt), maar ook de mogelijkheid om je held of heldin op alle mogelijke manieren te pimpen.

Dit kan zijn met nieuwe wapens en andere attributen, maar je kunt ook bepaalde vaardigheden verbeteren of nieuwe vaardigheden aanboren. Als je wel eens een role playing game hebt gespeeld zal het je allemaal bekend voorkomen en het is ook deze mogelijkheid om je personage sterker te maken die dit soort spellen hun verslavendheid meegeeft. Kun je net die ene skill een beetje meer oppoetsen, dan is het in het volgende level misschien makkelijker om een bepaald monster te verslaan.

Je weet nooit wat er op je wacht

Even ontspannen tussen de levels door...

Net als bij de meeste spellen in dit genre zijn er geen vaste levels in dit spel. Deze worden willekeurig gegenereerd als je een level binnenstapt, zodat je letterlijk nooit weet wat er allemaal gaat gebeuren. De indeling van de volgende kerker is anders, net als de monsters die daar rondlopen en de schatten die je eventueel kunt vinden.

Je kunt je afvragen of het dan wel leuk blijft om een dergelijk spel te spelen, als je weet dat er nooit een einde aan zal komen, maar er zijn genoeg doelen te bereiken om het spel leuk te houden. Daar komt bij dat het gewoon leuk is om te zien wat er allemaal gaat gebeuren in deze game. Het is de onberekenbaarheid die het spannend houdt.

Wat ook meehelpt is het feit dat de game er leuk uitziet en lekker speelt. Het is geen game waarbij je de levels achter elkaar uitspeelt, de makers van dit spel lijken er een soort genoegen in te scheppen sommige levels zo moeilijk mogelijk te maken. Een ander voordeel aan dit spel is het feit dat het geen zogenaamde freemium game is.

Je hoeft er zodoende niet bang voor te zijn dat je een bepaalde tijd moet wachten voordat je verder kunt gaan, tenzij je extra betaalt voor zinloze gems of jewels. Dit frustreert ons mateloos in dat soort spellen, we zijn dan ook blij dat de makers van Dungelot hier niet voor hebben gekozen. Je betaalt een keer een bedrag voor dit spel en je bent klaar. Precies zoals het hoort!

0 Reactie(s) op: Vechten in de kerker met Dungelot Shattered Lands

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.