Universal wil gratis Spotify inperken

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 23 maart 2015 10:13

Algemeen

Het zou kunnen dat de gratis versie van Spotify binnenkort niet meer zo goed werkt als nu. Platenlabel Universal werkt aan een nieuw licensiemodel en de manier waarop Spotify gratis content aanbiedt aan zijn luisteraars, past daar niet in. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times opgeduikeld.

Spotify-gebruikers kunnen nu een bepaald aantal uur per maand gratis naar muziek luisteren. Ze krijgen dan wel nu en dan reclames te horen en te zien. De bronnen melden nu dat Universal het aantal gratis uur wil inperken. Dat zou een flinke domper zijn voor Spotify, dat dat model nodig heeft om nieuwe aanmeldingen te trekken.

Mijlpaal

Het brengt Spotify in een lastig parket. Zonder de gratis versie zal het een hoop betalende abonnees mislopen, maar het kan het zich ook niet permitteren om alle muziek onder het Universal-label uit de database te halen. Universal heeft nog niet officieel gereageerd op de geruchten, maar CEO Lucian Grainge heeft in het verleden al meermaals laten weten dat het de gratis streams van Spotify niet zo'n goed idee vindt.

Eerder deze week werd bekend dat Spotify en collega's een nieuwe mijlpaal in de muziekbranche hebben gehaald: voor het eerst in de geschiedenis is er in Amerika meer geld verdiend met streaming music dan met cd-verkopen.

2 Reactie(s) op: Universal wil gratis Spotify inperken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 maart 2015 12:16 Anoniem
  stelletje sneuneuzen daar bij universal, die begrijpen er niet veel van
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 maart 2015 02:22 Anoniem
  Prima, dan pak ik de torrents er wel weer bij. Doei Universal!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.