Tim Cook bevestigt focus zelfrijdende auto's

Door: Lub Snoek | 13 juni 2017 14:27

Nieuws

In een interview heeft Tim Cook verklaard dat Apple werkt aan autonome systemen voor zelfrijdende auto's. Het is nog niet duidelijk of dit zal resulteren in een zelfrijdende auto van Apple.

Apple Carplay

In een interview met Bloomberg Television gaf Cook aan dat Apple "zich richt op zelfrijdende technologie". Op de vraag of Apple zelf een auto zal ontwikkelen, gaf Cook geen antwoord. Wel gaf hij aan dat de focus eerder ligt op autonome systemen; de technologie achter de zelfrijdende auto.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Apple-tech zijn weg naar de auto vindt. De lijst met auto's en automerken die Apple Carplay ondersteunen is de afgelopen jaren steeds langer geworden.

Zelfrijdende auto's

Er gingen al eerder geruchten dat Apple zou werken aan een zelfrijdende auto. Vorig jaar moesten plannen voor een auto plaatsmaken voor een focus op de onderliggende autonome technologie.

Het vooruitzicht van zelfrijdende auto's motiveert steeds meer tech-bedrijven om zich te mengen in de auto-industrie. McKinsey & Co schatten dat deze industrie in 2030 zo'n 6,7 miljard waard zal zijn. Op de vraag of Apple zelf een auto gaat maken was Cook terughoudend: "We zien wel waar dit ons brengt, vooralsnog weten we nog niet wat we gaan doen op het gebied van producten".

0 Reactie(s) op: Tim Cook bevestigt focus zelfrijdende auto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.