Terug in de tijd kijken met Facebook

Door: Daan Doedens | 25 maart 2015 09:57

Nieuws

Facebook en Twitter begonnen als compleet verschillende diensten, maar de twee social media-giganten kruipen meer en meer naar elkaar toe. Steeds vaker vindt een vondst van de een zijn weg naar de ander, en andersom. Ook nu weer.

Fervente Twitteraars zijn waarschijnlijk al bekend met het fenomeen Timehop, een app die bijhoudt wat je op de dag af een, twee of meer jaar geleden twitterde. Die tweet kan je dan opnieuw tonen aan je volgers, of je kunt hem simpelweg gebruiken om te checken waar je vorig jaar rond deze tijd mee bezig was. Dat klonk Facebook als muziek in de oren.

Daarom is het sociale netwerk begonnen met de uitrol van On This Day. Die feature doet eigenlijk exact hetzelfde als Timehop doet voor Twitter: het geeft je een overzicht van berichten die je plaatste en waarin je getagd werd op dezelfde datum in eerdere jaren. In principe kan alleen jij zien wat je vorig jaar postte, maar je kunt je nostalgische statusupdates wel delen met je vrienden.

Autoplay

De kruisbestuiving werkt ook andersom. Twitter heeft goed naar Facebook gekeken als het gaat om het gebruik van video. Nu gaat de microblogdienst video's ook automatisch afspelen als je erlangs scrollt in je timeline. Video's worden wel zonder geluid afgespeeld, tot je ze fullscreen bekijkt. Toevallig precies zoals op Facebook.

0 Reactie(s) op: Terug in de tijd kijken met Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.