Samsung brengt USB-C naar SSD

Door: Lub Snoek | 05 januari 2016 13:45

Nieuws

Op de Consumer Electronics Show (CES) heeft Samsung een nieuwe SSD aangekondigd met USB-C. Door tot wel 2 TB extra ruimte in een kleine verpakking aan te bieden, richt Samsung zich hiermee ook op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

Samsung is al langer een grote speler op het gebied van SSD's en hoopt met de Portable Drive SSD T3 minstens zo relevant te worden op het gebied van externe SSD's. Tijdens de CES in Las Vegas heeft de Koreaanse reus een nieuwe SSD aangekondigd met USB 2.0 én USB-C. De T3 wordt de eerste SSD van Samsung met deze aansluiting en richt zich op het steeds groter wordende assortiment van producten met USB-C zoals de Chromebook Pixel, de nieuwe MacBook en de Nexus 5X en 6P.

Draagbaar

Met een afmeting van 74 x 58 x 10.5mm en een gewicht van ongeveer 50 gram past de T3 in je handpalm en is hij duidelijk ontworpen met de nadruk op draagbaarheid. Hierdoor is de T3 een ideale gadget voor eigenaars van tablets en smartphones met USB-C die meer ruimte tot hun beschikking willen hebben voor veel en grotere bestanden. De T3 krijgt een uitvoering van 250 GB, 500 GB, 1 TB en 2 TB en kan het geheugen van je apparaat dus aanzienlijk uitbreiden.

Stevig en vertrouwd

In tegenstelling tot andere externe schrijven, kan de T3 wel tegen een stootje. Volgens Samsung is de SSD bestand tegen 1.500G, overleeft een val van twee meter en blijft werken onder extreme temperaturen. Daarnaast ondersteunt de schijf AES-256 encryptie om gevoelige bestanden te versleutelen.

De Samsung Portable Drive SSD T3 is volgende maand verkrijgbaar in de Verenigde Staten, China, Korea en een aantal Europese landen. Later wordt de T3 wereldwijd beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Samsung brengt USB-C naar SSD

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.