Problemen met AirPlay naar Apple TV in iOS 9 oplossen

Door: jelle-peterse | 22 september 2015 14:37

How To

Sinds de release van iOS 9 klagen veel mensen op de Apple Support Forums en Reddit over problemen met AirPlay naar hun Apple TV. Over de tweede generatie Apple TV zijn de meeste klachten, maar gebruikers van een derde generatie Apple TV klagen ook. Dit probleem is gelukkig snel op te lossen.

Waar komt het probleem door?

AirPlay is het systeem dat door Apple wordt gebruikt om audio- en beeldmateriaal draadloos te streamen naar AirPlay ondersteunende apparaten en apps. In iOS 9 heeft Apple AirPlay bijna helemaal opnieuw ontworpen, waardoor AirPlay nu een stuk sneller en veiliger is. Het probleem is dat apps en apparaten geüpdatet moeten worden om deze nieuwe AirPlay te kunnen ondersteunen. Een veelvoorkomende klacht is dat de Apple TV alleen audio afspeelt, maar geen video laat zien.

Hoe los ik het op?

Het probleem is op te lossen door apparaten en apps te updaten. De Apple TV kan worden geüpdatet via Instellingen > Algemeen > Werk software bij. Als er een update beschikbaar is, kun je kiezen voor Download en installeer, waarna de Apple TV de update zal downloaden en installeren.

Zijn er andere apps of apparaten die sinds iOS 9 niet meer naar behoren werken? Controleer dan of er een update beschikbaar is bij de ontwikkelaar.

Nog steeds problemen

Het kan zijn dat er hier en daar nog wat bugs in de nieuw ontworpen Airplay functie zitten. Deze kunnen worden opgelost door software updates, maar het kan enige tijd duren voor deze beschikbaar zijn. Mochten er dus na het updaten nog steeds problemen zijn met AirPlay in iOS 9, houd dan de updates in de gaten.

0 Reactie(s) op: Problemen met AirPlay naar Apple TV in iOS 9 oplossen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.