Prinsjesdag: De beste bespaartips voor je digitale leven

Door: Redactie Computer!Totaal | 15 september 2015 15:11

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Het is Prinsjesdag, en dus maakt koning Willem-Alexander de kabinetsplannen voor het komende politieke jaar bekend.Ondanks dat het economisch beter gaat, moet op de kleintjes blijven letten. Hier vind je een aantal tips die je hierbij zullen helpen.

Flink besparen op software? Zo doe je dat!

Voor wie op softwarekosten wil besparen zonder het bekende kopietje van de buurman te installeren, zijn er slimme trucjes. We bespreken in dit artikel de beste gratis alternatieven voor commerciële programma's.

Ga aan de slag met de cursus Besparen op softwarekosten.

10 tips voor energie besparen met je computer

In tijden waarin het economisch wat minder gaat is het belangrijk te besparen waar bespaard kan worden. Je computer is dan een goede plek om te beginnen, want wanneer je niet oplet, vreet het apparaat veel meer stroom dan nodig is.

Bekijk nu 10 handige tips om te besparen met je pc.

Energiescan: Handige app om te besparen op je energierekening

De gloeilamp. Onze kinderen zullen hem later alleen kennen van plaatjes. Binnen een paar jaar zullen ze in de winkels worden vervangen door LED-lampen en spaarlampen. Energiescan is een handige app om snel te checken hoe energiezuinig jouw huis of bedrijfspand is, en of het loont om over te stappen op energiezuinige lampen.

Lees alles over de iPhone-app Energiescan.

Elektronische apparaten volledig uitschakelen.

Veel consumenten schakelen hun elektronische apparaat niet volledig uit, maar laten deze op de slaapmodus staan. Veel mensen denken dat het apparaat in slaapmodus geen energie meer verbruikt. Dit is echter een utopie. Een elektronisch apparaat dat in de slaapmodus staat, verbruikt ook energie. Dit verbruik kan oplopen tot de helft van een actieve televisie.

Veel consumenten laten ook stekkers in het stopcontact zitten terwijl er geen apparaat aan gekoppeld is. Dit zorgt er toch voor dat er stroom wordt doorgegeven aan de stekken. Deze stroom wordt natuurlijk niet doorgegeven aan een elektronisch apparaat, maar moet natuurlijk wel gewoon betaald worden. Haal daarom altijd de stekkers uit stopcontact na gebruik.

Onavo Extend: Besparen op mobiel datagebruik

Het mobiele dataverbruik van je telefoon terugdringen is niet zo heel moeilijk. Iets minder vaak muziek luisteren, internetten online gamen en je bent er al snel. Toch zijn er ook andere manieren. Onavo Extend helpt je daarbij.

Lees hoe Onavo Extend je helpt het datagebruik terug te dringen.

4 Reactie(s) op: Prinsjesdag: De beste bespaartips voor je digitale leven

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 september 2013 12:32 Anoniem
  Geweldige verzameling van leuke artikelen om te besparen!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 september 2015 17:15 Anoniem
  Wat een flauwekul zeg!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 september 2015 17:30 Anoniem
  Nergens te vinden, die energiescan………
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 september 2015 09:16 Anoniem
  "Dit zorgt er toch voor dat er stroom wordt doorgegeven aan de stekker. Deze stroom wordt natuurlijk niet doorgegeven aan een elektronisch apparaat, maar moet natuurlijk wel gewoon betaald worden." Er wordt geen stroom, maar spanning doorgeleid. Er loopt geen stroom en het energieverbruik is dus 0.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.