Al je apparaten synchroniseren met iCloud

Door: Redactie Computer!Totaal | 22 maart 2016 14:31

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

15 Fotostream bekijken

Fotostream op de Mac werkt met het programma iPhoto of Aperture. Als je iPhoto hebt geïnstalleerd, zie je in het programma in de linkerkolom de optie iCloud. Klik erop en kies voor Gebruik iCloud.

De opgeslagen foto's gaan niet af van je totale opslagruimte, maar worden na dertig dagen wel automatisch van de iCloud-servers verwijderd. Je moet dus binnen dertig dagen de foto's in iPhoto of Aperture importeren. Op je pc worden foto's in een speciale map bewaard.

16 Documenten en gegevens synchroniseren

Op je Mac is iCloud in diverse programma's geïntegreerd. In veel programma's vind je bij het openen een optie om documenten vanaf iCloud te laden. Je kunt vanuit een programma ook bestanden opslaan in iCloud.

Helaas kun je iCloud niet benaderen vanuit Finder, je kunt het dus niet als verzamelmap voor allerlei documenten gebruiken. Zorg dat in iOS in Instellingen / iCloud de optie Documenten/gegevens aanstaat en kies eventueel voor de optie Gebruik mobiele data om documenten ook te synchroniseren als je geen wifi-verbinding hebt.

17 Documenten bewerken

Vooral bij het gebruik van iWork, het Office-pakket van Apple, laat de documenten-functie zijn nut zien. Heb je op al je apparaten de optie Documenten en gegevens aanstaan dan kun je op je iPad aan een tekstdocument beginnen en deze op je Mac vervolgens weer openen.

Je slaat het weer op in je iCloud en met de app Pages op je iPhone of iPad werk je er de volgende dag aan verder. De apps moet je wel op je systeem hebben geïnstalleerd.

18 Apps automatisch synchroniseren

Koop je een app op je iPhone, dan wil je waarschijnlijk ook dat de app op je iPad te zien is. Dit kan als je iCloud gebruikt. Ga naar Instellingen / iTunes en App Store en zet de schuif achter Apps aan.

Zodra je een app op een ander apparaat installeert met hetzelfde iCloud-account, dan zal de app ook op dit apparaat worden geïnstalleerd. Hierbij maakt het niet uit of de app betaald is of gratis wordt aangeboden. Hetzelfde geldt voor muziek-aankopen, zet hiervoor de schuif achter de optie Muziek aan.

Reservekopie in iCloud

Je kunt iCloud ook gebruiken om een reservekopie te maken van je iPhone of iPad. Ga naar Instellingen / iCloud / Opslag en reservekopie. Zet de schuif achter iCloud-reservekopie aan. Er wordt automatisch een kopie van je foto's, video's, documenten en instellingen gemaakt. Je iPhone of iPad moet wel via wifi verbonden zijn.

In hetzelfde menu vind je ook nog de instelling Beheer opslag. Hier ziet hoeveel ruimte apps in iCloud in beslag nemen. Tik op de app om te zien hoeveel ruimte elk bestand inneemt. Druk op Wijzig en op het rode rondje voor een bestand om het te verwijderen.

19 Zoek mijn iPhone

Zoek mijn iPhone is een erg handige functie. Schakel dit in op je iPhone of iPad en iCloud houdt bij waar je apparaat is. Mocht je apparaat ooit gestolen worden, dan kun je het op afstand vergrendelen of wissen.

Zet de optie aan bij de iCloud-instellingen en kies voor Sta toe om uitdrukkelijk toestemming te geven dat de locatie van je apparaat wordt bewaard in iCloud. Je kunt deze functie ook op je iPad of je Mac instellen.

20 Inloggen op iCloud met een browser

Ga op je computer naar www.icloud.com en log in met je Apple ID. Klik op Zoek mijn iPhone en als je iPhone verbinding met het internet heeft, wordt de locatie op een kaart weergegeven. Ben je je iPhone kwijt dan kun je op Alle apparaten en vervolgens op de naam van je iPhone klikken.

Klik op Speel geluid af om een geluid op je iPhone af te spelen of kies voor Verloren-modus om je iPhone op afstand te vergrendelen met een code. De iPhone moet wel een actieve internetverbinding hebben.

21 Online iCloud inzien

Klik linksboven op iCloud om al je iCloud-gegevens online te bekijken. Hier vind je een ingebouwd mailprogramma en lees je al je gesynchroniseerde notities, herinneringen en agenda's. Ook vind je hier bètaversies van Pages, Numbers en Keynote om online tekstdocumenten, spreadsheets of presentaties te maken en te bewerken.

Deze kun je vervolgens weer openen met de gelijknamige programma's op je Mac, iPad of iPhone of als Word- of pdf-bestand downloaden naar je pc. Je wachtwoord wijzig je door in het hoofdscherm op je naam te klikken en te kiezen voor Accountinstellingen.

1 Reactie(s) op: Al je apparaten synchroniseren met iCloud

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 maart 2016 20:41 Anoniem
  iCloud is rommel! Ze hebben er nog niet aan gedacht om in hemelsnaam een functie in te bouwen zodat je kan kiezen tussen een synchronisatie van de iPhone naar de iCloud. Was heel men nummers eens kwijt op de iPhone doordat de oude versie die op iCloud stond. Ik gebruik nu iTools voor men contacten te back-uppen en de rest gebruik ik toch niet want kost alleen maar geld als je niets thuis zijt. Moest ook al lang gratis zijn tot ene bepaalde hoogte dat mobiel internet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.