Ook Apple komt met 'praatpaal' voor thuis'

Door: De Telegraaf | 25 mei 2016 14:20

Nieuws

Webwinkel Amazon heeft er al één, Google komt binnenkort met een versie en nu is ook Apple er mee bezig: een 'praatpaal' voor in huis. Het gaat om een speaker die reageert op stemcommando's en dus spraakassistenten als Google Now of Siri naar de huiskamer brengt.

Praat maar raak

De Echo van Amazon is een vrij onverwacht succes geworden, maar de mogelijkheid om muziek af te spelen met spraakcommando's, of om simpele vragen te stellen, blijkt populair. Ook is de functionaliteit van het apparaat uit te breiden, zodat bijvoorbeeld ook slimme huishoudelijke apparaten ermee te bedienen zijn. Lees ook: Elk uur een nieuwe achtergrond in OS X.

Google heeft onlangs tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie bekendgemaakt dat het ook een dergelijk apparaat zal lanceren: Google Home. Technieuwssite The Information heeft nu gemeld dat Apple ook van plan is een dergelijk apparaat te lanceren. Uiteraard zal deze dan gebruik maken van spraakassistent Siri, die ook al op de iPhone en iPad beschikbaar is. Volgens de bronnen van de site zal de gadget niet al snel aangekondigd worden - het is meer een langetermijnproject.

0 Reactie(s) op: Ook Apple komt met 'praatpaal' voor thuis'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.