OneDrive datalimieten, hoe zit het nu?

Door: chwhynny-overbeeke | 13 januari 2016 10:48

How To

In November kondigde Microsoft aan de datalimiet van OneDrive te gaan verlagen. Hoe zit het nu precies?

Standaard kregen mensen met een OneDrive account 15 gigabyte gratis opslagruimte, maar vorige maand kondigde Microsoft aan dit te gaan verlagen naar 5 gigabyte. En daar waren de gebruikers niet over te spreken. Meer dan 70.000 mensen hebben een petitie getekend om hun bestaande opslagruimte te mogen behouden. Lees ook: Optimaliseer je OneDrive in 3 stappen.

Na een maand heeft Microsoft hierop gereageerd door haar excuses aan te bieden en toch 15 gigabyte gratis opslagruimte aan te blijven bieden. Maar om deze ruimte te behouden moet je je wel aanmelden. Op die manier weet Microsoft dat je de ruimte wilt blijven gebruiken, en verandert er niets. Bovendien mag je dan je camerarol bonus van 15 gigabyte houden. Meld je je niet aan, dan wordt je gratis opslagruimte automatisch verlaagd naar 5 gigabyte.

Microsoft heeft ook besloten om niet langer tegen betaling onbeperkte opslagruimte aan te bieden, maar hier was minder ophef over.

Mensen die een Office 365 abonnement hebben en gebruik maken van OneDrive krijgen vanaf volgend jaar te maken met een limiet van 1 terabyte, maar als je de extra opslag ontvangen hebt kun je deze nog 12 maanden gebruiken. Als je ontevreden bent over het terugdraaien van de onbeperkte opslag voor Office 365 kun je om een terugbetaling vragen.

OneDrive gebruikers die meer dan 5 gigabyte aan gratis opslagruimte gebruiken, krijgen een jaarabonnement op Office 365 Personal aangeboden, met daarbij 1 terabyte aan opslagruimte. Je kunt daarbovenop de gratis 15 gigabyte claimen, en de camerarol bonus van 15 gigabyte.

2 Reactie(s) op: OneDrive datalimieten, hoe zit het nu?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 januari 2016 08:03 ht
  Aanmeldingsperiode voor behoud 15 GB (+15 GB camera-bonus) zou naar ik gelezen heb per 31 januari a.s. sluiten.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 januari 2016 12:52 probeertehelpen
  He bedankt. Het is gelukt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.