Ondertitels aanpassen op je Apple TV

Door: Chwhynny Overbeeke | 24 februari 2016 19:25

Algemeen

Films of series die je via de iTunes Store koopt of huurt hebben een lelijke zwarte balk achter de ondertitels. Hier laten we zien hoe je deze balk kunt weghalen.

Op de vierde generatie Apple TV is het mogelijk om bijvoorbeeld de lelijke zwarte balk achter de ondertitels van films en series die je via de iTunes Store koopt of huurt weg te halen. Bovendien kun je de opmaak van de ondertiteling veranderen, zodat deze altijd helemaal naar jouw smaak is. Lees ook: Zo kun je je iCloud muziekbibliotheek activeren op je Apple TV.

Om dit te doen, ga je op je vierde generatie Apple TV naar Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid. Selecteer Stijl en kies Wijzig stijlen / Nieuwe stijl of Maak nieuwe stijl aan. Je komt dan op een scherm terecht waarop je allerlei eigenschappen van de ondertitels kunt instellen.

Heb je liever een gele ondertiteling in plaats van wit? Dat kan.

Je kunt bijvoorbeeld onder Achtergrond een achtergrondkleur kiezen, zodat de balk achter de ondertitels een andere kleur krijgt, of je haalt de balk helemaal weg door de optie Ondoorzichtigheid op 0% te zetten. Je kunt verder onder Tekst het lettertype, het formaat en de kleur van de tekst aanpassen. Je krijgt een voorbeeld te van hoe je ondertiteling er uiteindelijk uit komt te zien.

Bij Beschrijving kun je je aangepaste stijl een naam geven. Om je stijl op te slaan en als standaard in te stellen moet je op Menu drukken. Als je je stijl op een later moment wilt aanpassen of weggooien, kan dat door weer naar Wijzig stijlen te gaan.

0 Reactie(s) op: Ondertitels aanpassen op je Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.