Ondertiteling aanpassen op de nieuwe Apple TV

Door: jelle-peterse | 18 november 2015 15:50

How To

Afhankelijk van de grootte van je televisie, kan het fijn zijn de grootte van de ondertiteling aan te passen. Op de nieuwe Apple TV kun je dit - en nog veel meer - heel gedetailleerd instellen. Hier leggen we je uit hoe dit werkt.

Op je Apple TV ga je naar Instellingen > Toegankelijkheid > Stijl. Hier zie je aan de rechterkant verschillende stijlen voor je ondertiteling staan; standaard zijn dit Standaard, Grote tekst, en Klassiek. Aan de linker kant zie je hoe je ondertiteling er momenteel uitziet. Om bijvoorbeeld te zien hoe Klassiek eruit ziet, tik je hierop en een voorbeeld verschijnt aan de linker kant.

Een eigen stijl maken

Als je op Wijzig stijlen tikt, kun je zelf een stijl toevoegen of bestaande stijlen bewerken. Tik op Nieuwe stijl om te beginnen. In ons voorbeeld wil ik graag een ondertiteling zonder achtergrond, zodat ik me meer op de film of serie kan focussen. Eerst tik ik op Beschrijving en pas ik de naam aan. In mijn geval noem ik deze Geen achtergrond. Bij Tekst kun je het lettertype, de grootte en de kleur van de letters aanpassen. Bij Achtergrond kun je de achtergrond een andere kleur geven, of de ondoorzichtigheid aanpassen. Ik zet de ondoorzichtigheid hier op 0%, zodat ik geen achtergrond meer heb. Om m'n ondertitels wat duidelijker te maken, kan ik bij Geavanceerd de Stijl tekstrand aanpassen, waardoor ik de letters bijvoorbeeld een schaduw kan geven.

Ondertitels zijn heel precies in te stellen op de nieuwe Apple TV.

Speel wat met deze instellingen om uit te vinden wat alle opties doen, en zo jouw perfecte stijl van ondertiteling te ontdekken en in te stellen.

Een stijl verwijderen

Als je een stijl uit je lijstje wilt verwijderen, ga je naar Instellingen > Toegankelijkheid > Stijl > Wijzig stijlen en tik je rechts bovenaan op Wijzig. Nu kun je rechts van jouw stijlen op het prullenbakje tikken om deze stijl te verwijderen.

0 Reactie(s) op: Ondertiteling aanpassen op de nieuwe Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.