Nu Apple TV kopen, of toch niet?

Door: Martin Gijzemijter | 16 juni 2015 09:13

Blog

In maart dit jaar verlaagde Apple de prijs van z'n Apple TV van 99 euro naar 69 euro. Is nu dan het perfecte moment om de Apple TV te kopen? Of toch niet?

Apple TV verscheen in 2007, maar kreeg al vrij snel het stempel hobbyproject van Steve Jobs. Dat stempel zou het lange tijd dragen, ook al zijn er inmiddels drie generaties Apple TV op de markt, en blijft het bedrijf het product verbeteren. Langzamerhand slaagde Apple erin om steeds meer contentdeals te sluiten (waardoor zenders als Netflix en HBO via Apple TV te bekijken zijn), waarmee ook het aantal gebruikers gestaag groeide. Lees ook: 11 geheime functies van de Apple TV afstandsbediening.

TVKit?

Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple werkt aan een heuse televisie. Hoewel dat niet eens zo'n gek gerucht is (immers het bedrijf maakt ook prachtige displays), zien we dat op korte termijn niet gebeuren. Is nu dan het moment om Apple TV aan te schaffen? Wij denken van niet. De prijsdaling is superaantrekkelijk, maar voor ons eerder een teken dat er daadwerkelijk iets nieuws aan zit te komen. Een Apple-televisie zal dat nog niet zijn, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt het wel een compleet nieuwe settopbox, met een web-based streamingdienst voor televisie. Daarbij zijn er betrouwbare aanwijzingen dat Apple werkt aan een TVKit, hetgeen ontwikkelaars in staat stelt om apps te ontwikkelen voor de nieuwe Apple TV.

Siri op Apple TV

De komst van apps kan natuurlijk voor een flinke revolutie zorgen op het gebied van televisiekijken, zoals door middel van de koppeling van social media. Een andere fijne vernieuwing die verwacht wordt, is de toevoeging van Siri aan Apple TV. Oftewel, geen irritante afstandsbediening meer, maar gewoon zeggen wat je wilt kijken. Het laat zich raden dat ons advies is: koop die Apple TV op dit moment dus nog maar even niet. Er zitten prachtige dingen aan te komen. Maar wanneer? Tja, Apple mag het weten.

1 Reactie(s) op: Nu Apple TV kopen, of toch niet?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 juni 2015 21:42 MarkS90
    Ik heb al een TV en die doet het wel gewoon en goed.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.