Notities beveiligen met een wachtwoord in OS X en iOS

Door: Chwhynny Overbeeke | 30 maart 2016 14:14

Algemeen

Met de nieuwe updates van iOS en OS X is het mogelijk om je iCloud-notities te beveiligen met een wachtwoord op je Mac, iPhone of iPad. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Met de nieuwe updates van iOS 9 en OS X El Capitan is het mogelijk om je iCloud-notities in de Notities-app te beveiligen met een wachtwoord of met Touch ID (iOS). Dit is handig wanneer je content wilt bewaren die gevoelige informatie bevat. De nieuwe functie is een vervanging van de veilige notities in de Sleutelhanger-app voor OS X. Lees ook: Zo doe je dat: werken op iPhone én pc of Mac.

In iOS

Om een notitie te beveiligen in iOS 9 moet je de Notities-app openen en naar de notitie gaan die je wilt beveiligen. Druk vervolgens op het vierkantje met het omhoog wijzende pijltje en kies Vergrendel notitie. Als de optie niet wordt weergegeven moet je eerst op Meer drukken.

In OS X

In OS X El Capitan moet je de Notities app openen en naar de notitie gaan die je wilt beveiligen. Klik vervolgens in de knoppenbalk op het hangslot icoon en selecteer Vergrendel deze notitie.

Wanneer je een notities voor het eerst beveiligt, moet je een wachtwoord kiezen en het bevestigen. Het is een goed idee om een aanwijzing in te voeren voor het geval je je wachtwoord vergeet. Als je iOS-apparaat Touch ID ondersteunt, kun je deze optie kiezen in plaats van een wachtwoord door de schakelaar bij Gebruik Touch ID op groen te zetten.

Als je op een later tijdstip het wachtwoord wilt wijzigen, kan dit op je iOS apparaat onder Instellingen > Notities > Wachtwoord of op je Mac via de menubalk met Notities > Wijzig wachtwoord.

Vergrendeling

Wanneer de Notities-app wordt afgesloten worden alle beveiligde notities vergrendeld en kunnen daarna alleen nog bekeken worden wanneer je je wachtwoord of Touch ID invoert.

Je kunt individuele notities echter ook meteen handmatig vergrendelen door bovenaan een beveiligde notitie op het hangslot icoon te drukken (iOS) of op het openstaande hangsloticoontje te klikken (OS X). Als je in iOS alle notities handmatig wilt vergrendelen moet je naar het overzicht van al je notities gaan en onderaan op Vergrendel nu drukken.

0 Reactie(s) op: Notities beveiligen met een wachtwoord in OS X en iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.