Mailtjes ongedaan maken in Gmail met Undo Send

Door: Martin Gijzemijter | 04 december 2015 14:05

How To

We sturen allemaal wel eens een mailtje waar we direct spijt van hebben, bijvoorbeeld omdat we boos zijn of omdat het voor heel iemand anders was bedoeld. Als je Gmail gebruikt, kun je dit soort blunders ongedaan maken.

Om direct maar wat duidelijkheid te verschaffen, het is natuurlijk niet écht mogelijk om mails die eenmaal zijn verzonden ongedaan te maken. Immers, de mail zal al zijn gedownload in het account van de ontvanger en het zou heel raar zijn als jij daar mails uit zou kunnen verwijderen. Om dat probleem te omzeilen heeft Gmail een slim trucje bedacht, namelijk, het verzenden van de e-mail wordt simpelweg vertraagd en tijdens die vertraging kun je het verzenden nog annuleren, zodat de e-mail uiteindelijk nooit verzonden wordt. Lees ook: 17 tips om je e-mail te beheren met Inbox by Gmail.

Verzenden ongedaan maken inschakelen

De optie is niet helemaal nieuw, Gmail bood hem al een tijdje aan in Gmail Labs, maar inmiddels is de functie een officieel onderdeel van Gmail. Inschakelen is heel eenvoudig. Log in op je Gmail-account en klik rechtsboven op het pictogram met het tandwiel en vervolgens op Instellingen. In het tabblad Algemeen vind je halverwege de pagina een optie Verzenden ongedaan maken. Plaats een vinkje bij Verzenden ongedaan maken inschakelen en kies hoeveel seconden Gmail je de kans moet geven om het verzenden te annuleren. Klik vervolgens onderin op Opslaan.

Je kunt in Instellingen de functie Verzenden ongedaan maken inschakelen.

Wanneer je nu een bericht opstelt en verzendt, verschijnt bovenin een balk waarin staat dat het bericht is verzonden. Stiekem is Gmail natuurlijk aan het jokken, want het bericht is nog niet echt verzonden. Als je op Ongedaan maken klikt wordt het bericht niet verzonden en anders wordt het verzonden na de door jou ingestelde tijd. Overigens, mocht je internet wegvallen tijdens de 'wachttijd' dan wordt de e-mail natuurlijk ook gewoon verzonden.

Wanneer je nu een mail stuurt krijg je de tijd dat ongedaan te maken.

2 Reactie(s) op: Mailtjes ongedaan maken in Gmail met Undo Send

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 december 2015 16:55 Anoniem
  Geldt dit ook voor de app?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 december 2015 16:20 megasponsor
  Wellicht dat deze ook zeer interessant is: https://mail.delicious.com/

  mvg Gerrit
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.