Logitech ERGO K860 - Prettig draadloos ergonomisch toetsenbord

Door: Robbert Brus | 08 mei 2021 09:07

Logitech ERGO K860
Review

Met een standaard toetsenbord neem je eigenlijk een onnatuurlijke houding aan. Je polsen staan naar binnen en dit zorgt voor wat meer spanning op de schouders. Wie niet dagelijks uren hoeft te schrijven zal niet snel klachten krijgen, maar de mensen die er de hele dag mee werken kunnen uiteindelijk klachten ervaren.  Het draadloze Logitech ERGO K860 is een goed begin voor wie klachten wil voorkomen of ze verminderen.

Logitech ERGO K860

Prijs € 129,-
Besturingssysteem Windows 8 of 10, macOS 10.13 of nieuwer
Batterijen 2xAAA
Gewicht 395 gram
Aansluitingen 2.4 GHz USB receiver, Bluetooth low energy technology
Afmetingen 233 x 456 x 48 mm
Gewicht 1160 gram
Kabellengte 2.5 m pc-kabel/ 1.5 m console kabel
Website www.logitech.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Prettige typhouding
  • Polssteun in hoogte verstelbaar
  • Merkbaar minder gespannen werkhouding
  • Minpunten
  • De polssteun zit met schroeven vast
  • Alleen draadloos te verbinden
  • Vraagt enige gewenning

Het Logitech ERGO K860 toetsenbord is een zogenaamd gesplitst toetsenbord met een curved ontwerp. Het idee achter dit ontwerp is dat de gebruiker een natuurlijkere houding aanneemt en zo de stress op de polsen en schouders verminderd. Zo geeft Logitech zelf aan dat uit onderzoek is gebleken dat de activiteit van de bovenste monnikskapspier met 21 procent wordt verminderd. Onder het toetsenbord vind je voetjes om te kantelen niet aan de bovenzijde, maar de onderkant waar je polsen rusten. Dit is voor mensen die werken achter een zit-sta bureau. Tijdens het staand werken kunnen de voetjes uitgeklapt worden wat voor een betere werkhouding zorgt.

Logitech ERGO K860
Logitech ERGO K860

Tijdens de test ervaren we na enige gewenning een merkbaar verschil. Het ontwerp lokt uit om het toetsenbord wat meer naar je toe te schuiven, zodat je polsen wat meer rusten op de kussens. Hierdoor neem je automatisch een rechtere houding aan wat weer zorgt voor minder spanning op de schouders. 

Polssteun

De polssteun is opgebouwd uit verschillende materialen waaronder traagschuim afgewerkt met een dikke geweven stof en een vlekbestendige gladde coating die gemakkelijk te reinigen moet zijn. Hoewel de polssteun geïntegreerd is in het toetsenbord, was deze vrij gemakkelijk te verwijderen via een paar schroeven aan de onderzijde. Het zou een goede zet van Logitech zijn als deze polssteunen uiteindelijk ook los aangeboden worden, zeker met oog op duurzaamheid en het milieu. 

Logitech ERGO K860
Het toetsenbord werkt op 2 batterijen.
Logitech ERGO K860
De polssteun is los te schroeven.

Functionaliteit

De toetsen van het K860-toetsenbord zijn low-profile en vergelijkbaar met die van veel notebooks. Het toetsenbord kan aan drie verschillende apparaten gekoppeld worden en is gemakkelijk, met één druk op een van de Easy-Switchtoetsen wisselen van het ene naar het andere apparaat. Dat is vooral prettig als je naast je computer nog een tablet of smartphone op je bureau hebt staan. Extra mediafuncties zitten verstopt onder de functietoetsen en worden geactiveerd door deze samen met de fn-toets in te drukken.  

Logitech K860
Je kunt drie apparaten koppelen.
Logitech, K860
De functietoetsen zijn aanpasbaar.

Conclusie

Het Logitech ERGO K860 toetsenbord is een erg prettig toetsenbord tijdens de schrijfwerkzaamheden. Door het ontwerp neem je automatisch een betere zithouding aan en wordt de druk op de schouders en rug merkbaar verminderd. De feature waarmee je gemakkelijk tussen je computer, laptop, tablet en/of smartphone kunt wisselen wordt erg gewaardeerd. Wel hopen we dat Logitech de mogelijkheid gaat bieden om zelf het kussen te vervangen. 

0 Reactie(s) op: Logitech ERGO K860 - Prettig draadloos ergonomisch toetsenbord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.