De iPhone 6s, iPad Pro en meer... Dit kan je vanavond verwachten!

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 09 september 2015 12:08

Algemeen

Vanavond om 19:00 uur is het eindelijk zo ver: Apple kondigt Zijn nieuwe producten aan. Wat weten we, en wat hopen we? Hier lees je alles wat we nu al weten over de iPhone 6s, iPad Pro, Apple TV en nog veel meer...

iPhone 6s

Dat er vanavond twee nieuwe iPhones worden aangekondigd, daarover bestaat geen twijfel. Het is alweer een jaar geleden dat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus het levenslicht zagen, dus het is hoog tijd voor een nieuwe lichting iOS-toestellen. Hoe het toestel precies gaat heten is pas bekend wanneer de woorden uit de mond van Tim Cook rollen, maar het ligt in de lijn der verwachting dat het gaat om de 6s (hetgeen te maken heeft met het feit dat het geen drastische nieuwe upgrade is) in plaats van de iPhone 7.

Qua ontwerp zal er niet veel anders zijn aan de iPhone 6s. Het toestel zal een fractie dikker zijn vanwege een betere batterij (hoera), maar qua uiterlijk zul je verder nagenoeg geen verschil zien, tenzij je gaat voor de nieuwe rosé goud-versie die naar verluidt verschijnt, al is dat laatste een onzeker gerucht. Wél zeker is dat de nieuwe iPhones voorzien zijn van Force Touch (waarvan het effect op de interface nog altijd danig wordt onderschat).

Een gerucht dat betrouwbaar lijkt, maar nog niet helemaal zeker is, is de nieuwe camera. Verwacht wordt dat er een 12 megapixelcamera in de nieuwe iPhones zit, waarmee je 4K-video's kunt schieten, en dat zou fantastisch zijn. Echter, dezelfde geruchtenmachine heeft het ook over een Apple TV die geen 4K aankan, en dat zou dan weer raar zijn. We verwachten de camera dus wel, maar durven er geen geld op in te zetten.

Dat de toestellen de A9-chip zullen bevatten en 2 GB RAM, is een gerucht dat we blind geloven, simpelweg omdat we minder eigenlijk weigeren te accepteren.

iPad(s)

Op het gebied van de iPad zijn er twee interessante geruchten. Zo wordt vanavond naar verluidt eindelijk de iPad Pro aangekondigd, een grotere en professionelere versie van de iPad. Apple zelf heeft hier uiteraard niets over losgelaten, maar het uitlekken van prototypes en onderdelen zijn doorgaans een prima graadmeter. Over de interne specs van de iPad Pro is echter bar weinig bekend, wél interessant is dat de tablet wordt voorzien van een stylus, waar Steve Jobs zo tegen was.

Het tweede 'schokkende' gerucht is dat er vanavond géén iPad Air 3 wordt aangekondigd. Dit gerucht achten we als zéér waarschijnlijk, omdat Apple de nadruk meer op de iPad mini zou willen leggen, hetgeen vorig jaar al duidelijk werd toen er qua specs een duidelijk onderscheid werd gemaakt tussen de iPad mini 3 en de iPad Air 2, terwijl de twee tablets een jaar eerder nog vrijwel identiek waren op afmeting na. Of dit helemaal het einde betekent van de iPad Air? Dat weet allen Apple (en eerlijk gezegd denken we dat zelfs zij het nog niet weten).

De iPad mini 4 wordt daarentegen wel verwacht, en die zou de specs van de iPad Air 2 moeten hebben, plus Force Touch.

Apple TV

Nee, helaas nog steeds geen televisietoestel van Apple zelf, maar wél een upgrade van de bestaande Apple TV. Tot dusver heeft Apple de Apple TV altijd bestempeld als hobby, maar vanavond zal blijken dat het apparaat die status is ontstegen.

De Apple TV krijgt meer opslagcapaciteit, een hogere resolutie (maar dus geen 4K), meer ingebouwde diensten, een briljante afstandsbediening met touchfunctionaliteit, maar helaas ook een flink hoger prijskaartje (bijna anderhalf keer zoveel). Oh, en films laten afspelen door het aan Siri te vragen op je Apple TV is natuurlijk gewoon heel cool. Daarnaast zou er een grote nadruk op het spelen van games liggen.

iOS 9 / WatchOS 2

Natuurlijk is ook het besturingssysteem aan de beurt, en daarbij ligt de nadruk vooral op Siri. Ten eerste zou Siri vanaf nu 'altijd aan' zijn, hetgeen betekent dat je niet meer aan het stroom hoeft te hangen om 'Hey Siri' te roepen. Nu kon je dat altijd al roepen, maar nu zal Siri ook daadwerkelijk reageren. iOS 9 is één van de onderdelen die het minst verrassend is vanavond, simpelweg omdat de public beta al een tijdje uit is. Eerder schreven we al een uitgebreid artikel over de nieuwe mogelijkheden van iOS 9. WatchOS zal ook een upgrade krijgen naar versie 2, met meer mogelijkheden voor het indelen van je eigen wijzerplaat, en meer zelfstandigheid voor het horloge.

Hoge hoed

Dan is er natuurlijk ook altijd de hoge hoed, het one more thing principe. Heel eerlijk gezegd verwachten we daar dit jaar niet zo veel van, simpelweg omdat er geen enkel product / dienst is waarover geruchten zijn, die we niet reeds hebben besproken. Tenzij Apple besluit om de iPhones direct vandaag uit te leveren. Dat zou een mooie stunt zijn, maar ook de hebberigheid van wachtende consumenten verminderen, dus we rekenen er niet op.

2 Reactie(s) op: De iPhone 6s, iPad Pro en meer... Dit kan je vanavond verwachten!

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 september 2015 19:35 Anoniem
  Wat een ongelofelijke onzin!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 september 2015 19:40 Anoniem
  Het feit dat mensen hier weer voor in de rij gaan staan (inclusief vluchtelingen) geeft aan dat veel mensen veel te veel geld hebben.
  En dat ze hun prioriteiten niet op orde hebben.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.