iOS 9.3 beschikbaar voor iPhone en iPad

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 21 maart 2016 19:06

Algemeen

Apple heeft een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem iOS aangekondigd. iOS 9.3 wordt vanaf vandaag uitgerold voor iPhone en iPad. Ook kondige het bedrijf nieuwe bandjes voor de Apple Watch verbeterde Apple TV-apps aan.

iOS 9.3 borduurt voort op de laatste update en verbetert vooral de apps die standaard op het besturingssysteem aanwezig zijn. Apps als CarPlay en News worden persoonlijker en gaan met meer apparaten samenwerken. De notitie-app krijgt de mogelijkheid tot het instellen van een wachtwoord. Lees ook: Dit is hem: de iPhone SE.

ResearchKit en CareKit

De app ResearchKit, die Apple vorig jaar presenteerde, wordt - wegens succes - verder uitgebreid. Daar hoort ook CareKit bij, waardoor de data die door ResearchKit is verzameld op een specifieke manier kan worden gebruikt om fysieke omgemakken op te lossen of te verbeteren. De updates zijn doorgevoerd in iOS 9.3.

iOS 9.3 wordt vanaf vandaag uitgerold naar iPhone en iPad.

Apple Watch

De Apple Watch heeft zelf dan geen update gekregen, de bndjes waarmee je het slimme horloge aan je pols vastmaakt hebben dat wel. De sport- en leren versies zijn er in veel meer kleuren, de Milanese Loop is er in 'space black' en er komt zelfs een compleet nieuw nylon bandje op de markt.

De grootste verandering is echter de prijs: in plaats van de 349 dollar die de goedkoopste Watch voorheen kostte, gaat die nu voor 299 dollar over de toonbank. Of dat prijsverschil ook 1 op 1 naar Nederland wordt doorberekend is niet bekend.

Apple TV

Apple TV is zelf ook niet veranderd, maar de integratie van apps van derden is wel behoorlijk indrukwekkend aan het worden. Liefst 5000 apps zijn er nu beschikbaar, en dat aantal groeit nog steeds.

tvOS heeft wat kleine veranderingen gekregen, waardoor Siri beter luistert en meer kan (al werkt dat nog niet in Nederland) en verschillende apps en games nog beter werken.

4 Reactie(s) op: iOS 9.3 beschikbaar voor iPhone en iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 maart 2016 20:28 Kasander
  Ik neem aan dat oudere hardware niet meer (behoorlijk) ondersteund wordt?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 maart 2016 18:13 Anoniem
  nee niet aan te raden voor de 4S!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 maart 2016 11:02 HaeMKa
  Wel erg kort door de bocht met - 'nee niet aan te raden voor de 4s'
  Geef dan wel wat meer info waarom niet.
  Zo heeft niemand er wat aan.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 maart 2016 20:45 Anoniem
  wel onderzoek het zelf via google en co waarom niet!? Een grote ergernis is dat S4 in feite een te klein scherm heeft en zo de weergave niet optimaal is voor met iOS 9 op een S4 te werken. Ik zit op iOS 8. en daar blijf ik ook bij. Altijd eerst goed onderzoeken wat anderen ervan vinden en dan kan je zelf de juiste keuze maken… http://gizmodo.com/should-you-update-to-ios-9-on-your-iphone-4s-1731478418
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.