In 3 stappen muziek delen met Spotify

Door: Richard Veenstra | 20 januari 2016 09:51

How To

Spotify is een geweldige dienst om miljoenen muziektracks mee te beluisteren, maar ook het ontdekken van nieuwe muziek is één van de redenen voor een abonnement. Je kunt hier zelf aan bijdragen door artiesten, albums of afspeellijsten te delen met je vrienden.

Muziek delen

Allereerst zoek je in Spotify naar een artiest door bovenin het scherm te zoeken. Klik op de naam van de artiest en klik op de drie rondjes naast de artiestennaam. Om deze artiest te delen, kies je voor Delen en in het volgende scherm klik je op Versturen naar. Omdat je Spotify-account aan je Facebook-account is gekoppeld, verschijnen hier alleen je Facebook-vrienden met een Spotify-account. Geef eventueel een korte tekst in bij Zeg iets over deze artiest en klik op Versturen. Hetzelfde stappenplan geldt bij het delen van een album of lied.

Afspeellijst aanmaken

Als je een selectie van muziektracks wilt delen met vrienden, kun je hiervoor het beste de afspeellijst-mogelijkheid van Spotify voor gebruiken. Afspeellijsten kunnen complete albums zijn, maar ook een selectie aan nummers van verschillende albums. Een afspeellijst maak je aan door linksonder op Nieuwe afspeellijst te klikken. Geef de afspeellijst een naam en voeg nu nummers aan je afspeellijst toe door achter een album of lied op de drie bolletjes te klikken. Bij een lied moet je met je muis over de naam van het nummer gaan om de bolletjes zichtbaar te maken. Kies voor Toevoegen aan afspeellijst en selecteer de zojuist aangemaakte afspeellijst.

Afspeellijst delen

Om vervolgens een afspeellijst te delen met iemand anders heb je twee opties. Klik op de afspeellijst en vervolgens op de drie bolletjes. Voor de eerste optie kies je voor Delen en volg je de procedure bij stap 1 om de afspeellijst met je Facebook-vrienden te delen. Wil je de afspeellijst met iemand anders delen, kies dan voor Link naar afspeellijst kopiëren en de url wordt naar het klembord gekopieerd. In je mailprogramma plak je de koppeling en de ontvanger kan de afspeellijst aan zijn of haar Spotify-account toevoegen. Als je een nummer aan de afspeellijst toevoegt, wordt dit automatisch ook bij de ontvanger toegevoegd.

Als je een afspeellijst ontvangt, krijg je deze pagina te zien zodra je de koppeling opent. Door in te loggen wordt de afspeellijst aan je Spotify-account toegevoegd.

0 Reactie(s) op: In 3 stappen muziek delen met Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.