Help, ik moet een sinterklaasgedicht schrijven

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 27 november 2015 07:55

Algemeen

Een van de mooie dingen van internet is, dat eigenlijk alles dat je zoekt online te vinden is. Dat geldt voor de handleiding van je koelkast, maar ook voor Sinterklaasgedichten. We zochten drie handige sites voor je op.

Rijmwoordenboek

Het kan zijn dat je wel graag zelf het werk wilt doen, maar niet gezegend bent met epische rijmskills. In dat geval biedt een rijmwoordenboek uitkomst (want als Hazes het kon, kan jij het ook). Zonder twijfel het beste Nederlandse rijmwoordenboek op internet is www.rijmwoorden.nl. Grafisch een zeer belegen site, maar het gaat natuurlijk om de inhoud. Fijn is dat de site, in tegenstelling tot veel concurrenten, deze site niet alleen kijkt naar de letters, maar ook naar de klank. Dat maakt dit rijmwoordenboek uitstekend voor Sinterklaasrijms, omdat er ook hele gekke rijms kunnen ontstaan (zoals niets en beats).

Met een rijmwoordenboek schrijf je zelf, maar wel met hulp.

Kant en klare gedichten

De Rijmpiet heeft misschien wel de allergrootste database aan gratis sinterklaasgedichten op internet. Er zijn gedichten op basis van cadeaus, op basis van personen, maar ook algemene gedichten die bijna voor elke situatie kunnen. En het mooiste is, tijdens de sinterklaasperiode komen er elke dag gedichten bij. Als je hier je gedicht niet vindt, vind je het nergens.

Of je pakt gewoon een kant en klaar sinterklaasgedicht.

Gedicht laten schrijven - Vijftwaalf.nl

Je ziet, er is meer dan genoeg hulp online te vinden, maar uiteindelijk zul je zelf toch nog wat willen doen. Heb je daar geen zin in en vind je het niet erg om daar iets voor te betalen? Dan kun je ook gebruik maken van een online dichtservice. Vijftwaalf.nl is een dichtservice die al sinds 2001 actief is en die door Kassa is uitgeroepen tot beste online dichtservice. Je bepaalt zelf hoe duur je gedicht wordt aan de hand van de lengte. Weten hoe deze rijmpieten het doen? Bekijk de rijmtips!

Je kunt je gedichten natuurlijk ook gewoon op maat laten schrijven.

Apps

Je kunt natuurlijk ook je iPhone gebruiken voor hulp bij sinterklaasgedichten. Het nadeel is echter dat er heel weinig goede apps zijn die je van gedichten voorzien. Gelukkig is er wel een goede rijmhulp, namelijk het Sinterklaas Rijmwoordenboek. Helaas kost deze app wel 2 euro en dat is best veel voor hulp die je ook gratis online kunt vinden.

0 Reactie(s) op: Help, ik moet een sinterklaasgedicht schrijven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.