Harde geluiden zachter maken op je Apple TV

Door: Chwhynny Overbeeke | 23 maart 2016 10:53

Algemeen

Met de vierde generatie Apple TV is het mogelijk om automatisch harde geluiden zachter af te laten spelen. Hier laten we zien hoe je dit kunt instellen.

Sommige films en muzieknummers wisselen regelmatig tussen hele zachte en extreem harde geluiden. Als je zelf gauw schrikt of huisdieren hebt, in een gehorig appartement woont, graag je Apple TV gebruikt terwijl iedereen al naar bed is of als je gewoon graag de zachte geluiden goed wilt kunnen horen zonder zo nu en dan overdonderd te worden door harde schreeuwen of knallen, dan heb je geluk. Lees ook: Zo kun je VoiceOver gebruiken op je Apple TV.

Harde geluiden

De vierde generatie Apple TV heeft namelijk een nieuwe audiofunctie die de zachte geluiden en gesprekken verstrekt en de harde geluiden en muziek zachter maakt, zodat je een evenwichtigere audiotrack te horen krijgt.

Om deze optie in te schakelen moet je naar Instellingen > Audio en video gaan en de optie Verminder harde geluiden op Aan zetten.

Balans

De instelling wordt meteen toegepast, en voortaan zal het volume beter gebalanceerd zijn, zodat je zonder anderen te storen naar je Apple TV kunt kijken.

Natuurlijk is dit echter niet zoals de film bedoeld is. Het is een goed idee om hier rekening mee te houden, want een griezelfilm is toch echt een stuk minder eng als de verschillen tussen harde en zachte geluiden verkleind worden!

0 Reactie(s) op: Harde geluiden zachter maken op je Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.