Google Maps komt naar Apple Carplay

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 04 juni 2018 20:23

Nieuws

Tijdens de WWDC heeft Apple een belangrijke nieuwe aanpassing aan Carplay aangekondigd. Met de komst van iOS 12, komt ook de ondersteuning voor externe apps in Carplay.

In eerste instantie lijkt dat nieuws misschien niet zo spannend, maar wat ons betreft zorgt dit voor een revolutie op het gebied van navigatie. Het is geen geheim dat zelfs Apple-liefhebbers niet altijd erg te spreken zijn over de kwaliteit van de navigatie-app van Apple zelf.

Google gewipt

Tot en met 2014 was Google Maps de standaard navigatie-app in iOS, tot Apple ineens besloot om deze te vervangen voor een eigen navigatie-app. Niet eens een slecht idee, maar destijds was de app nog helemaal niet klaar voor primetime, en er waren veel problemen. Door de jaren heen is de app sterk verbeterd, maar veel gebruikers geven nog steeds de voorkeur aan de Google Maps.

Google Maps in de auto

De ondersteuning van apps van derden in Carplay in iOS 12, betekent dat Apple gebruikers voortaan niet meer gebonden zijn aan de navigatie-app van Apple, maar nu dus ook gebruik kunnen maken van Google Maps. Uiteraard beperkt deze ontwikkeling zich niet tot Google Maps, ook apps als Waze kunnen voortaan gebruikt worden in auto's die Carplay ondersteunen.

0 Reactie(s) op: Google Maps komt naar Apple Carplay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.