'Goedkopere HomePod kost 199 dollar'

Door: Randolf Bouwma | 21 mei 2018 10:20

HomePod
Nieuws

Apple heeft nog een lange weg te gaan bij het inhalen van Amazon en Google op de markt voor slimme speakers. Een goedkoper model van de HomePod zou daar verandering in moeten brengen.

Apple werkt mogelijk aan een nieuwe versie van zijn slimme HomePod-speaker, die ongeveer de helft minder kost. Daarmee zou het bedrijf willen concurreren met goedkopere modellen van Google en Amazon.

Lees ook: Apple HomePod review

De nieuwe speaker zou verkocht worden onder de Beats-naam, zo schrijft o.a. Neowin op basis van anonieme bronnen. De adviesprijs zou 199 dollar worden, terwijl de duurdere HomePod nu voor 349 dollar wordt verkocht. Dat is al een stuk schappelijker geprijsd, maar nog niet zo goedkoop als bijvoorbeeld de Google Home Mini. Die is al voor rond de 60 euro te koop.

Lange weg

Eerder bleek uit cijfers van Strategy Analytics dat er het afgelopen kwartaal 600.000 HomePods zijn verkocht. Daarmee loopt Apple nog achter op Google, dat 2,4 miljoen Home-speakers aan de man bracht. Amazon verkoopt de meeste slimme luidsprekers. De Alexa-speakers werden in dezelfde periode 4 miljoen keer verkocht.

In o.a. de Verenigde Staten zijn speakers met ingebouwde spraakassistent in telkens meer huishoudens te vinden. In Nederland loopt het nog niet echt storm. Zo verstaan de slimme assistenten nog geen Nederlands, waardoor ze voor een beperkt publiek toegankelijk zijn.

De Home-speakers van Google komen eind dit jaar in Nederland uit, en verstaan onze taal dan ook.

0 Reactie(s) op: 'Goedkopere HomePod kost 199 dollar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.