Zo kun je Game of Thrones-spoilers ontwijken op Facebook

Door: Randolf Bouwma | 17 juli 2017 10:34

How To

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is begonnen en dat betekent ook weer dat de sociale media een waar spoiler-mijnenveld zijn geworden. Hoe zorg je er voor dat niet alles al wordt verklapt voor je zelf de nieuwste aflevering hebt kunnen kijken? Game of Thrones-spoilers ontwijken op Facebook (en Twitter) doe je zo.

Ontvolg de officiële Game of Thrones-pagina

Als Game of Thrones-fan is de kans groot dat je de officiële Facebook-pagina van de serie ook een like hebt gegeven, om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. In de aanloop naar een nieuw seizoen kun je er bijvoorbeeld terecht voor de nieuwste trailers, vers van de pers.

Handig, maar zodra het seizoen gestart is kun je deze pagina het beste even ontvolgen. Men houdt hier over het algemeen namelijk alleen rekening met Amerikaanse kijkers. Zodra een nieuwe aflevering daar is uitgezonden, volgen de spoilers op dit officiële kanaal al snel. Maar in Nederland is Game of Thrones altijd pas een dag later te zien. Dat zijn dus 24 uur waarin je via deze weg blootgesteld kunt worden aan spoilers.

Om geen berichten van de Game of Thrones-pagina meer in je Facebook-nieuwsoverzicht te zien, ga je naar de pagina toe en klik je bovenaan op Vind ik leuk. Er komt dan een extra optie tevoorschijn: Deze pagina niet meer leuk vinden. Klik daarop en klaar ben je.

Het officiële game of Thrones-kanaal houdt geen rekening met buitenlandse kijkers.

Berichten van vrienden verbergen

Kijken je Facebook-vrienden ook Game of Thrones? Houd er dan rekening mee dat ze in al hun enthousiasme niet altijd rekening houden met het feit dat jij misschien nog niet helemaal op de hoogte bent. Er zit dan maar één rigoureuze maatregel op: je negeert ze volledig, net zo lang tot Game of Thrones weer afgelopen is. En dat doe je door hun berichten te verbergen van je Facebook-tijdlijn.

Zoek een bericht van diegene op en klik rechts op het pijltje. Kies vervolgens op NAAM VRIEND niet meer volgen. Goed, je krijgt nu ook geen updates meer te zien over de rest van zijn of haar leven, maar dat is slechts een klein offer om in alle vrede van Game of Thrones te kunnen genieten. Had men maar geen spoilers moeten posten!

Daarnaast is het maar een tijdelijke maatregel. Wil je na Game of Thrones wel weer berichten van je geblokkeerde vrienden ontvangen? Ga dan rechts bovenin Facebook naar Voorkeuren voor Nieuwsoverzicht, gevolgd door Kom opnieuw in contact met mensen die je nier meer volgt en kies daar de juiste profielen.

Overigens kunnen anderen niet zien dat je ze niet meer volgt, je blijft gewoon bevriend op Facebook. Voel je er dus vooral niet schuldig over.

Je hoeft spoilende vrienden niet voor altijd de mond te snoeren. Maar wel tijdelijk.

Gebruik de Chrome-extensie GameofSpoils

Er bestaan verschillende Chrome-extensies die spoilers voor je kunnen verbergen. Degene die wat ons betreft het beste werkt én specifiek op Game of Thrones is toegespitst is GameofSpoils. Deze scant pagina's die je bezoekt op kernwoorden die bij Game of Thrones horen, en blokkeert ze vervolgens. Handig is dat de extensie niet alleen op Facebook werkt maar ook op veel andere spoilergevoelige plekken op internet, zoals YouTube, Reddit, Twitter en Tumblr.

Het enige wat je ervoor hoeft te doen is Toevoegen aan Chrome te kiezen in de Chrome Web Store. Daarna doet de extensie automatisch zijn werk.

Game of Thrones-spoilers ontwijken op Twitter

Naast Facebook is Twitter ook een typisch kanaal waar spoilers op kunnen duiken. Je kunt hier gelukkig heel gemakkelijk een einde aan maken door bepaalde woorden en hashtags te blokkeren.

Ga naar de instellingen van je account en klik links op Genegeerde woorden. Kies Toevoegen en bepaal de woorden die voortaan voor je worden gefilterd. Om je kansen te spreiden, kun je hier het beste zoveel mogelijk combinaties verzinnen. Alleen 'game of thrones' is niet genoeg. Probeer ook 'gameofthrones', 'got', of namen van bekende personages: 'jonsnow', 'stark', et cetera.

Op Twitter zijn Game of Thrones-termen makkelijk te filteren.

Verdwijn zelf van internet

Tot slot een tip die niet altijd haalbaar is maar wel de beste manier is om spoilers te ontwijken; blijf net zolang van internet af tot je de nieuwste Game of Thrones-aflevering zelf hebt gezien. Of tenminste van sociale media, waar de kans op spoilers het grootste is. Veel plezier met kijken!

0 Reactie(s) op: Zo kun je Game of Thrones-spoilers ontwijken op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.