Exclusieve deal Apple en Taylor Swift

Door: De Telegraaf | 14 december 2015 13:09

Algemeen

Was popsensatie Taylor Swift voorheen nogal wars van streaming muziekdiensten, nu lijkt ze in elk geval bij die van Apple een goed plekje gevonden te hebben. De iPhone-maker en Swift hebben nu een nieuwe exclusieve deal omtrent een concertregistratie gesloten.

Het gaat om een concert dat de Shake It Off-zangeres in november in het Australische Sydney gaf. De video is vanaf komende zondag beschikbaar voor abonnees van Apple Music en bevat niet alleen het concert, maar ook behind-the-scenes beelden. Lees ook: Apple Music versus Spotify - wat is de beste streamingdienst?

Tegen Spotify

Swift was één van de eerste muzikanten die zich publiekelijk tegen prominente streaming diensten als Spotify keerde omdat ze vond dat de vergoedingen voor artiesten te laag zijn. Ook had ze kritiek op Apple, die destijds het beleid had dat artiesten niet betaald zouden krijgen voor nummers die afgespeeld worden tijdens de proeftijd van een abonnee. Binnen slechts enkele uren na het publiceren van haar mening kwam Apple op zijn standpunt terug, waarop Swift aangaf haar nieuwste album, 1989, toch via Apple Music te willen publiceren.

0 Reactie(s) op: Exclusieve deal Apple en Taylor Swift

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.