Eenvoudig overstappen van Android op iOS

Door: Patrick Rijnders | 09 mei 2016 07:12

How To

De overstap maken tussen Android en iOS hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Integendeel, met de app Stap over op iOS is dit zelfs een bijzonder eenvoudig proces. Binnen een paar stappen staat al je belangrijke data op je nieuwe iPhone of iPad.

Android en iOS zijn de twee meest populaire mobiele besturingssystemen. Vaak wordt er niet specifiek een keuze gemaakt voor een van deze besturingssystemen, maar staan deze nu eenmaal gewoon op de telefoon of tablet die gekocht is. Als het dan tijd is voor een nieuwe telefoon, dan is het mogelijk dat mensen overstappen van Android naar iOS. Lees ook: Overstappen van iOS naar Android

Hee, dat is lastig. Nu zit je opeens met een ander besturingssysteem waar je niet zomaar je bestanden en contacten naar kunt overzetten. Tenminste, daar lijkt het op. Apple maakt het namelijk heel makkelijk voor je om over te stappen van Android naar hun eigen iOS. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is even de app Stap over op iOS te downloaden en dan de volgende stappen te volgen. Wat je precies allemaal kunt overzetten met Stap over op iOS? Je contacten, berichten, foto's en video's, bladwijzers, e-mailaccounts, agenda's en gratis apps. Dit laatste zullen we aan het einde van dit artikel nog even nader toelichten.

Stap 1: Download de app Stap over op iOS

Het downloaden van een app mag eigenlijk geen probleem. Log in de Google Play Store in met je account en zoek op 'Stap over op iOS'. De app komt dan direct bovenaan in je zoekresultaten, waarna je deze direct op je Android-tablet of telefoon kunt zetten. Je hebt hier wel minstens Android 4.0 voor nodig. Voor het downloaden van de app kun je ook even hier klikken.

De Google Play Store werkt bijna hetzelfde als de App Store van Apple.

Stap 2: Gegevens overzetten

Open de app en het proces begint. Dit is zo eenvoudig mogelijk gehouden, aangezien Apple graag wil dat je zonder wat voor problemen dan ook van je nieuwe iPhone of iPad gebruik kunt gaan maken. Je geeft om te beginnen aan dat je wilt dat al je gegevens overgezet worden op je nieuwe device. Er wordt nu veilig contact gemaakt tussen je Android-device en je iOS-apparaat. Je krijgt hiervoor een beveiligingscode die je in moet vullen voordat je verder kunt gaan met het proces. Als je deze code hebt ingevuld kun je even een kopje thee gaan zetten of buiten een wandelingetje maken, de informatie wordt ondertussen door de twee apparaten uitgewisseld en op de juiste plek gezet.

Stap 3: Klaar!

Moven die handel!

Je telefoon of tablet is nu helemaal gebruiksklaar. Alles staat netjes waar het hoort te staan en kan eigenlijk direct gebruikt worden. Het lijkt allemaal te eenvoudig om waar te zijn, maar dat is het toch niet. Je kunt wel voor de zekerheid even checken dat alles ook daadwerkelijk is overgezet, maar wij hebben nog geen berichten gekregen van mensen die bepaalde bestanden misten.

Stap 4: Apps

Nog even een speciale stap voor de apps. Er zijn heel wat apps die zowel op iOS als op Android verkrijgbaar zijn. Toch zijn deze apps natuurlijk niet zomaar een op een over te zetten. Per slot van rekening werken Android en iOS met geheel eigen programmatuur en zijn de apps per systeem dan ook geheel aangepast.

Stap over op iOS kan er toch voor zorgen dat je bepaalde apps niet weer helemaal op moet gaan zoeken en downloaden. De app kijkt namelijk welke gratis apps je op je Android-device hebt staan, en of deze ook te krijgen zijn in de App Store van Apple. Is dit het geval, dan zet Stap over op iOS de apps automatisch in je verlanglijst. Daar vandaan kunnen ze dan razendsnel worden gedownload, zodat je snel verder kunt met deze apps. Let wel: gaat het hier bijvoorbeeld om een spelletje, dan zul je hierin wel helemaal opnieuw moeten beginnen.

Conclusie

Overstappen van Android naar iOS kan eigenlijk niet makkelijker. Apple is er natuurlijk ook bij gebaat dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Als Android-gebruikers weten dat ze een moeizaam, ingewikkeld proces moeten volgen om alle gegevens over te zetten van Android naar iOS, dan is de kans aanwezig dat ze toch weer voor een nieuwe Android-telefoon of tablet gaan kiezen... Overigens: je kunt er ook voor kiezen om met je beide devices naar een Apple Store te gaan. De medewerkers van de winkel zullen je dan gratis helpen om al je gegevens over te zetten.

0 Reactie(s) op: Eenvoudig overstappen van Android op iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.