Zo voeg je Apple Music-nummers toe aan je iCloud-bibliotheek

Door: chwhynny-overbeeke | 12 augustus 2015 07:50

How To

Soms kom je tijdens het streamen van muziek een nummer tegen dat je echt raakt. Hier leggen we uit hoe je een nummer van Apple Music aan je iCloud-muziekbibliotheek kunt toevoegen.

De iCloud-muziekbibliotheek is een functie die je favoriete nummers op Apple Music en alle muziek op je Mac en verzamelt en in iCloud opslaat zodat je het vanaf al je apparaten kunt benaderen. Lees ook: Stem Apple Music volledig af op je muzieksmaak.

De iCloud-muziekbibliotheek inschakelen

Op iOS kun je deze functie inschakelen door naar de Muziek app te gaan en op het symbool van je profiel te klikken. Log in met de Apple ID die je voor Apple Music gebruikt. Ga naar Instellingen > Muziek en schakel de optie iCloud-muziekbibliotheek in.

Op een Mac moet je in iTunes inloggen met de Apple ID die je voor Apple Music gebruikt. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op iTunes > Voorkeuren en schakel de optie iCloud-muziekbibliotheek in.

Als je apparaat al muziek bevat, krijg je de vraag of je de muziek wilt samenvoegen of vervangen. Samenvoegen wil zeggen dat de nummers op je apparaat aan de bibliotheek toegevoegd worden. Als je ervoor kiest om de muziek te vervangen, dan wordt de muziek op je apparaat vervangen door de Apple Music-bibliotheek.

Nummers toevoegen

Ga naar de Muziek app en zoek het nummer op dat je wilt toevoegen. Selecteer het icoon met de drie puntjes (...) dat naast het nummer staat en kies Voeg toe aan mijn muziek.

Je kunt het nummer ook offline beschikbaar maken. Op iOS kan dit door in de Muziek-app het nummer of album dat je wilt downloaden op te zoeken en op het icoon met de drie puntjes dat ernaast staat te drukken. Selecteer in het menu dat verschijnt Maak offline beschikbaar. Je selectie wordt dan meteen naar je apparaat gedownload. Als je de voortgang van de download wilt zien, moet je onderaan het scherm op de downloadbalk drukken.

Op de Mac werkt het een beetje anders. Open iTunes, ga naar het tabblad Mijn muziek en kies in de weergave-opties rechts bovenaan het scherm Weergeven in kolommen. Als je op de optie iCloud download klik, verschijnt er een icoon van een wolk met een omlaag wijzend pijltje naast de nummers die in je iCloud-muziekbibliotheek zijn opgeslagen. Klik op dit icoon om het nummer te downloaden.

0 Reactie(s) op: Zo voeg je Apple Music-nummers toe aan je iCloud-bibliotheek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.