Dit zijn de beste AirTag-alternatieven voor Android

Door: Justin Doornekamp | 10 mei 2021 12:26

Review

Afgelopen maand kondigde Apple de AirTag aan, een accessoire waarmee je nooit meer je sleutels, tas of portemonnee kwijtraakt. Hoewel de AirTag in principe ook compatibel is met Android-telefoons via de NFC-reader, werkt de tracker verreweg het beste in combinatie met een Apple-apparaat zoals je iPhone of iPad. Android-gebruikers die een tracker willen voor hun sleutels, kunnen beter op zoek gaan naar AirTag-alternatieven. Wij zetten de beste voor je op een rijtje. 

Tile Pro 

De Tile Pro is een van de bekendste trackers voor je sleutels. Het bedrijf achter de Tile was dan ook niet te spreken over de AirTag van Apple en beticht het bedrijf van oneerlijke concurrentie. De Tile Pro blinkt uit als sleuteltracker, al is het alleen al vanwege het bereik van 120 meter. Dat is meer dan de 100 meter van de AirTag en ook veel andere bluetoothtrackers halen dit bereik niet. Bovendien is de batterij vervangbaar, waardoor de tracker lang meegaat. 

Tile Slim

Ben je op zoek naar een tracker voor je portemonnee, dan kun je het beste kiezen voor de Tile Slim. Deze dunne tracker past perfect in je portemonnee en de batterij gaat maar liefst drie jaar mee, hetgeen twee jaar langer is dan de batterij in de Tile Pro. Het grote nadeel is dat de batterij niet vervangbaar is. Bovendien mist de tracker een gaatje, waardoor je deze niet aan je sleutelbos kunt hangen. De Tile Slim is dus echt puur voor in je portemonnee. 

Chipolo One 

De Chipolo One is met een adviesprijs van rond 24 euro wat aantrekkelijker geprijsd dan de Tile Pro, dat een prijskaartje heeft van 39 euro. Een aanzienlijk verschil. Bovendien maakt de gps-tracker van Chipolo een enorm luid geluid, zodat je je sleutelbos gemakkelijk kunt terugvinden. Ook handig is de optie dat het alarm van de tracker vanzelf afgaat als de afstand tussen je telefoon en de tracker te groot wordt. Zo voorkom je dat je belangrijke spullen, zoals je sleutels of portemonnee, ergens laat liggen. 

Nut 4 Focus 

De Nut 4 heeft ten opzichte van zijn voorganger een verbeterd geluidssignaal en ziet er bovendien wat strakker uit. De tracker is voorzien van een handige antidiefstalfunctie: als je telefoon te ver uit de buurt van de Nut 4 is, dan geeft je smartphone een alarmsignaal af. Het bereik is met 50 meter wel beperkt ten opzichte van andere trackers. Via Google Maps en de gps-functie van je smartphone kun je wel zien waar de verbinding tussen de Nut en de telefoon verbroken is.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste AirTag-alternatieven voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.