Dit brengt Apple uit in 2016

Door: jelle-peterse | 05 januari 2016 08:06

Blog

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

MacBook Air: begin-midden 2016

Na de introductie van de extreem dunne Retina MacBook in 2015, was de toekomst van de MacBook Air onzeker. Het leek erop dat Apple de verouderde, maar nog steeds erg populaire, MacBook Air uit zou faseren. Maar recente geruchten brachten hier verandering in. Apple zou plannen hebben de MacBook Air de nodige update te geven, en hem te laten bestaan naast de huidige Retina MacBook en Retina MacBook Pro.

Ondanks dat het de kracht en snelheid van de Retina MacBook Pro mist en niet zo dun is als de nieuwe Retina MacBook, blijft de MacBook Air populair omdat het een relatief goedkope MacBook is.

Apple zou plannen hebben een 13- en 15-inch MacBook Air uit te brengen in het derde kwartaal van 2016. Deze zouden onthuld worden op WWDC 2016.

Of Apple in 2016 een nieuwe MacBook Air uitbrengt, is nog onzeker.

Het ontwerp van de MacBook Air is vrijwel gelijk gebleven sinds 2010, dus een redesign dat focust op een dunner ontwerp en een groter scherm behoort zeker tot de mogelijkheden. Apple heeft de laatste jaren schermformaten vergroot, zoals bij de iPhone en de iPad Pro. Hierdoor lijkt een 15-inch MacBook Air een logische stap. Het gerucht noemt geen 11-inch MacBook Air, wat suggereert dat Apple deze wel uit gaat faseren.

Als Apple een nieuwe MacBook Air introduceert in 2016, bevat deze waarschijnlijk Intel's nieuwe Skylake chips. Deze zorgen voor 10 procent snellere prestaties, 34 procent snellere Intel HD graphics en 1.4 uur extra batterijduur ten opzichte van de huidige Broadwell chips van Intel. De Skylake chips die voor de MacBook Air geschikt zouden zijn, zijn begin 2016 beschikbaar.

Retina MacBook Pro: begin-midden 2016

Problemen bij Intel hebben invloed gehad op het uitbrengen van nieuwe MacBook Pro's, maar daar kan dit jaar verandering in komen. Met name het 15-inch model had hier last van. Vorig jaar werd het 13-inch model geüpdatet met een nieuwe Intel Broadwell chip, maar het 15-inch model bleef een verouderde Intel Haswell processor houden.

Afgelopen juni kwamen nieuwe Broadwell chips beschikbaar die gebruikt kunnen worden in een 15-inch MacBook Pro, dus een update zou een volgende stap kunnen zijn. Maar wat wellicht logischer is, is waneer Apple Broadwell helemaal overslaat en meteen een nieuwere Intel Skylake chip in de 15-inch MacBook Pro stopt. Een Skylake chip voor zowel de 13- als 15-inch MacBook Pro zijn begin 2016 beschikbaar.

Een nieuwe MacBook Pro is welkom, maar verre van zeker.

Buiten een nieuwe chip en de daarbij komende verbeteringen qua prestaties, is er weinig bekend over een nieuwe MacBook Pro. Het feit dat het uiterlijk vier jaar geleden voor het laatst is aangepast, is een dunner en beter Retina scherm waarschijnlijk als er een update komt.

Retina MacBook: begin-midden 2016

In 2015 bracht Apple een nieuwe 'gewone' MacBook uit: de dunste MacBook ooit. Nieuwe Skylake Core M chips van Intel die geschikt zijn voor deze MacBook zijn al beschikbaar, dus zou een update logisch zijn. Deze geven tot 10 uur batterijduur en 10 tot 20 procent snellere prestaties, vergeleken met de huidige Broadwell chips. Vooral grafische prestaties zouden hierdoor aanzienlijk beter worden: volgens Intel tot wel 40 procent sneller.

De Retina MacBook uit 2015 is de dunste MacBook ooit.

Naast nieuwe chips, is ook over deze MacBook weinig bekend. Het ontwerp zal waarschijnlijk niet veranderen, omdat Apple de laptop pas in 2015 lanceerde. Wellicht is wel een roségouden variant een mogelijkheid.

0 Reactie(s) op: Dit brengt Apple uit in 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.