Dit brengt Apple uit in 2016

Door: jelle-peterse | 05 januari 2016 08:06

Blog

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

iPhone 6c: begin 2016

De grotere schermen van de iPhone 6s en 6s Plus zijn niet voor iedereen weggelegd. Daarom zou Apple werken aan een kleinere iPhone met hetzelfde schermformaat als de 'oude' iPhone 5s. De "iPhone 6c" lanceert waarschijnlijk begin 2016, wellicht tijdens hetzelfde evenement van de Apple Watch 2 in maart. Als dit waar is, zal het de eerste iPhone zijn sinds 2011 die niet in de herfst is gelanceerd.

De iPhone 6c wordt omschreven als een mix tussen de iPhone 5s en 6, met een aluminium behuizing en een uiterlijk dat lijkt op dat van de iPhone 6. Er zijn wat kleine gehuchtjes geweest die suggereerde dat hij beschikbaar zou komen in verschillende kleuren, zoals de nieuwste iPod Touch, maar deze zijn niet door betrouwbare bronnen bevestigd.

Geruchten rondom de iPhone 6c suggereren een mix tussen de iPhone 5s en 6.

Geruchten zijn het niet eens over de processor van de iPhone 6c: dit zou een A8 (van de iPhone 6) of een A9 (van de iPhone 6s) zijn. Ook is het niet duidelijk of Apple twee gigabyte RAM in de telefoon stopt, wat hem qua prestaties op hetzelfde niveau zou brengen als de iPhone 6s.

Andere features die genoemd worden in geruchten zijn een 1,642 mAh batterij (iets groter dan de iPhone 5s), een 8.0 megapixel camera met een diafragma van f/2.2, een 1.2 megapixel FaceTime camera, 802.11ac wifi, en Bluetooth 4.1. 3D Touch zal de iPhone 6c waarschijnlijk niet hebben, maar een NFC-chip voor Apple Pay en Touch ID zijn waarschijnlijk.

iPad Air 3: begin-midden 2016

Sinds de eerste iPad in 2010 heeft Apple elk jaar een nieuwe iPad uitgebracht. Behalve in 2015. De iPad mini werd wel geüpdatet, en de iPad Pro zag het levenslicht, maar een update voor de iPad Air 2 uit 2014 bleef uit. Wellicht stapt Apple langzaam over op een twee-jarige update cyclus voor de iPad, wat zou betekenen dat een iPad Air 3 in 2016 uit moet komen.

Apple lijkt een update-cyclus van twee jaar aan te houden voor iPads.

Er is weinig bekend over de nieuwe iPad Air, maar de processor zal een update krijgen wat de iPad krachtiger en sneller maakt. Wellicht worden ook het werkgeheugen en de camera verbeterd. 3D Touch is onwaarschijnlijk, omdat de functie momenteel lastig uit te bereiden is op een groter scherm.

Apple zal de iPad Air 3 waarschijnlijk genoeg laten veranderen ten opzichte van de iPad Air 2, maar hoe is niet bekend.

0 Reactie(s) op: Dit brengt Apple uit in 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.