Dit brengt Apple uit in 2016

Door: jelle-peterse | 05 januari 2016 08:06

Blog

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Met de introductie van de Apple Watch, de iPhone 6s en 6s Plus, de nieuwe Apple TV en de iPad Pro was 2015 een belangrijk jaar voor Apple. De Watch lanceerde een nieuwe productcategorie, met de iPhone 6s en 6s Plus zag 3D Touch het levenslicht, en de iPad Pro is het grootste iOS device ooit.

Ook softwarematige had Apple een goed jaar. iOS 9 en OS X 10.11 El Capitan maakten alle bestaande apparaten een stuk stabieler, en tvOS introduceerde een App Store voor de Apple TV. Met 2015 achter de rug, is het tijd om vooruit te kijken naar wat 2016 te bieden heeft. Lees ook: 'Apple gaat in 2016 voor virtual reality'.

Vrijwel zeker zal Apple in 2016 iOS 10, OS X 10.12 en watchOS 3 uitbrengen. Apple zal waarschijnlijk werken aan het verbeteren van diensten als HomeKit, Apple Pay en Apple Music.

Apple Watch 2: maart 2016

Geruchten gaan dat de opvolger van de huidige Apple Watch gepresenteerd zal worden rond maart 2016, een jaar na de release van de eerste Apple Watch. De Apple Watch 2 heeft wellicht een deel van de sensors die misten in de eerste versie, zoals een bloeddrukmeter, een sensor die de zuurstofwaarde in je bloed meet, en eentje die kan meten hoeveel energie je huid kan geleiden.

De nieuwe Apple Watch zou dunner worden, een camera voor FaceTime hebben en beschikken over een verbeterde wifi-chip die de Watch meer kan laten doen zonder een iPhone.

De Apple Watch 2 wordt waarschijnlijk dunner en krijgt meer sensoren.

Of Apple dezelfde bandjes aan gaat bieden is niet bekend maar, omdat Apple afgelopen jaar de line-up al een paar keer heeft geüpdatet, sluiten we niet uit dat de tweede Apple Watch met een stel nieuwe bandjes zal komen.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus: herfst 2016

De afgelopen jaren werden nieuwe iPhones gelanceerd in september, dus we verwachten dat Apple dit patroon aanhoudt. De schermformaten van 4.7- en 5.5 inch zouden hetzelfde blijven, maar het design van de rest van de iPhone zal waarschijnlijk veranderen, zoals ook gebeurde bij de iPhone 4, 5 en 6. Geruchten zijn nog schaars, maar we kunnen waarschijnlijk rekenen op een dunner ontwerp, verbeterde processor en een betere camera.

Bestaande functies zoals Touch ID en 3D Touch zullen blijven bestaan, maar worden wellicht ook verbeterd. Apple werkt zonder twijfel ook aan nieuwe functies om de nieuwe iPhone uniek te maken ten opzichte van zijn voorgangers. Het werkgeheugen zou in de 'gewone' iPhone 7 twee gigabyte blijven, maar om de grotere iPhones meer uniek te maken zou de iPhone 7 Plus drie gigabyte krijgen.

Elke twee jaar krijgt de iPhone een nieuw ontwerp.

Geruchten die oorspronkelijk voor de iPhone 6s de ronde deden, kunnen doorgeschoven zijn naar de iPhone 7. Zo heeft Apple het Israëlische camerabedrijf LinX overgenomen in 2015, en wellicht werpt dit in 2016 zijn vruchten af.

Vroege geruchten specifiek over de iPhone 7 suggereren dat de nieuwe iPhone een waterdichte behuizing krijgt, en dat deze geen 3.5mm-headphonehjack meer heeft. Dit laatste kan de iPhone 7 nog dunner maken dan de iPhone 6 en 6s (Plus).

0 Reactie(s) op: Dit brengt Apple uit in 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.