De beste gadgets van de CTIA Super Mobility Week 2015

Door: Justin Doornekamp | 06 oktober 2015 17:23

Algemeen

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Eens per jaar staat Las Vegas in het teken van de CTIA Super Mobility Week, een evenement waarop je op de hoogte wordt gebracht van de laatste trends op het gebied van mobiele technologie.

Hoewel de CTIA zich wat meer op retailers en distributeurs richt, zijn er toch wat nieuwe (en enkele minder nieuwe) technische snufjes die voor consumenten evengoed interessant zijn. Enkele hoogtepunten van CTIA's Super Mobility Week 2015 opgesomd.

Een Segway is met een prijskaartje van duizenden euro's voor vele consumenten nog een te duur grapje. Enkele fabrikanten zijn al in het gat gesprongen door goedkopere alternatieven op de markt te brengen en één van die veelbelovende projecten is de Glidr. Grootste voordeel van het apparaat zonder handvat, is dat de Glidr zelf het balans zoekt. Volgens een medewerker van het bedrijf heb je hierdoor de techniek in "tien tot vijftien minuten" onder de knie. In de praktijk voelt het apparaat nog wat onwennig aan, maar er is merkbaar minder training voor nodig dan je zou denken om controle te krijgen over de Glidr. De maximaal haalbare snelheid van het apparaat is 18 kilometer per uur. De Glidr wordt al verkocht voor iets minder dan 600 dollar, omgerekend circa 530 euro.

Nextbit Robin

Tijdens de CTIA was er slechts beperkte aandacht voor smartphones, waardoor de recent onthulde Nextbit Robin al snel opviel. Het toestel werd mede ontworpen door Scott Croyle, die eerder verantwoordelijk was voor de vormgeving van de HTC One. De Robin heeft ook wel wat weg van een HTC-toestel. Met het toestel wil Nextbit een slag slaan in de cloud. De smartphone heeft een interne opslag van 32 gb, maar schakelt automatisch over op een (gratis) cloudopslag van 100 gb wanneer je interne geheugen vol raakt.

Het is de bedoeling dat de telefoon zelf analyseert welke apps je niet zo vaak gebruikt en dus in de cloud kunnen worden opgeslagen. Heb je de app nodig, dan kun je deze gemakkelijk vanuit de cloud weer downloaden en gebruiken. "Gemakkelijk" omdat data alleen in de cloud wordt gezet als de condities ideaal zijn: wanneer je verbonden met wifi of wanneer je mobiel wordt opgeladen bijvoorbeeld.

De smartphone analyseert welke apps je niet zo vaak gebruikt.

Andere specificaties: Het apparaat draait op Android en heeft een Qualcomm Snapdragon 808 processor, 3 gigabyte RAM, 2680 mAh-batterij en een 13-megapixel camera. Het toestel is te verkrijgen via crowdfunding voor omgerekend circa 311 euro.

1 Reactie(s) op: De beste gadgets van de CTIA Super Mobility Week 2015

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 oktober 2015 00:27 Anoniem
    "Een gerust hard" Seriously?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.