Crossy Road is nog leuker met Disney-figuren

Door: Patrick Rijnders | 28 mei 2016 08:07

Review

Disney heeft besloten Hipster Whale een versie van Crossy Road te laten maken met meer dan honderd klassieke DIsney-figuren. Het resultaat is een spel dat de verslavende kwaliteiten van Crossy Road combineert met de magie van Disney.

Disney Crossy Road

Ontwikkelaars:

Hipster Whale/Disney

Prijs:

Gratis

Genre:

Actiegame

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minstens zo leuk als Crossy Road!
  • Er valt enorm veel te ontdekken
  • Een soort liefdesbrief aan Disney
  • Urenlang gamen zonder te hoeven betalen
  • Minpunten
  • Draait minder soepel op oudere systemen

Met Crossy Road hebben de gamedesigners van Hipster Whale een van de meest onverwachte successen van de afgelopen jaren in handen. Wie had nou gedacht dat een slim uitgewerkte Frogger-kloon zo'n succes zou kunnen worden? Lees ook: 5 apps om te racen op je iPhone of iPad.

Vele honderden miljoenen downloads later leek het de mensen van Disney wel een goed idee om eens aan die programmeurs van Hipster Whale te vragen of ze niet een Disney-versie van hun populaire game konden maken. Het resultaat is een game die, door de grote variatie aan personages en werelden, nog verslavender is dan het origineel.

Crossy succes

Crossy Road is een spel dat eenvoudig uit te leggen is, zoals dat ook hoort bij de beste games. Je bestuurt een poppetje dat graag de weg over wil steken. Dit is echter een weg vol gevaren. Auto's rijden af en aan, de trein komt regelmatig voorbij en ook bij de rivieren waar je overheen wilt is niet alles pluis. Je moet dan ook goed aan je timing werken om ervoor te zorgen dat jouw eend, hondje of konijn niet platgereden wordt, verdrinkt of op een andere manier aan zijn einde komt.

Nu maar hopen dat Rapunzel niet over haar haar struikelt...

Als je even rondkijkt in de App Store kom je waarschijnlijk tientallen andere variaties op Frogger tegen,waarom is dan net Crossy Road zo'n succes geworden? Waarschijnlijk ligt dit aan een aantal slimme toevoegingen van de programmeurs. Je kunt naarmate je verder komt in het spel bijvoorbeeld allemaal nieuwe personages krijgen. Je kunt deze ook kopen, maar de kick is natuurlijk om de poppetjes zelf te winnen. De grafische stijl van deze game heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd. Het is een soort geavanceerde pixel stijl die er prachtig uitziet. Dat Hipster Whale een succes in handen heeft met de Crossy Road formule blijkt wel uit het feit dat zowel de stijl als het verzamelen van personages hun weg naar een groot aantal andere games hebben gevonden. Je hebt pas echt een succesvolle game als iedereen je namaakt!

Crossy Mickey

En nu is er dan Disney Crossy Road. De formule is hetzelfde als in het origineel, maar nu heb je Disney-figuurtjes tot je beschikking. In totaal zijn er zo'n 150 verschillende Disney helden te openen, variërend van Mickey Mouse en Donald Duck tot de helden van het recente Disney-succes Zootropolis. Het leuke aan Disney Crossy Road is niet alleen het feit dat je met je favoriete Disney-held aan de slag kunt, maar ook de variatie in spelwerelden. In deze game zitten namelijk verschillende werelden, die zijn gebaseerd op Disney films als The Lion King, Rapunzel, Toy Story en Binnenstebuiten, maar er is ook een level dat is gebaseerd op de populaire Disney-attractie The Haunted Mansion. In totaal zijn er tien verschillende werelden, die allemaal hun eigen extra elementen hebben.

De wereld van Binnenstebuiten is een van de meest geslaagde in Disney Crossy Road.

In de kleurrijke wereld van Wreck It Ralph kun je bijvoorbeeld speciale items oprapen waarmee je de bonus multiplier in het spel kunt opkrikken. De wereld van Binnenstebuiten biedt je dan weer de mogelijkheid om verschillende kleuren herinneringen op te rapen en naar de centrale kamer te laten sturen. En bij Big Hero Six kun je superheldenpakken openen waarmee je, als je door een transporter gaat, een stuk van het level overslaat. Het zijn kleine toevoegingen, die elke wereld wel zo zijn eigen charme geeft. Niet alle werelden zijn ook al meteen in het begin van het spel geopend.

Pas als je een personage uit een bepaalde wereld vrij speelt komt ook de betreffende wereld tot je beschikking. Het is deze grote variatie die van Disney Crossy Road een nog leukere game maakt dan het origineel, zeker als je de Disney-personages en films een warm hart toedraagt. We moeten wel zeggen dat niet alle werelden even geslaagd zijn. De wereld van The Haunted Mansion ademt veel sfeer uit, maar is onoverzichtelijk en daardoor moeilijk te spelen. Ook de wereld van Zootropolis had beter uitgewerkt kunnen worden. Zootropolis is een kleurrijke, fantasierijke film, dus waarom ze hiervoor dan net hebben gekozen voor een saai sneeuwlevel is ons een raadsel.

Crossy Cash

Crossy Road is een spel dat helemaal gratis is. Er zitten in deze game ook geen vervelende timers of energie die opgeladen moet worden voordat je verder kunt spelen, of een van de andere freemium trucjes waar iedereen zo'n hekel aan heeft. Je kunt echter toch heel wat geld kwijtraken aan dit spel. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je favoriete Disney-personage te openen zonder dat je hier uren voor hoeft te spelen. Dat gaat dan uiteraard wel geld kosten, bedragen die variëren van 0,99 euro tot 4,99 euro.

Lion King fans kunnen de dramatische scene uit die film in deze game keer op keer herbeleven.

Is het per se nodig om geld uit te geven aan dit spel? Niet echt, want uiteindelijk kun je alle personages ook vrijspelen door de game gewoon heel vaak te doen. En dat is zeker geen straf, want ook in deze nieuwe Disney-versie blijft Crossy Road een bijzonder verslavend spel dat niet voor niets op weg is om een aantal downloadrecords te breken. De combinatie van de soepele gameplay en de slim uitgedachte structuur van Crossy Road, met de klassieke helden en heldinnen van Disney, blijkt moeilijk te weerstaan!

0 Reactie(s) op: Crossy Road is nog leuker met Disney-figuren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.