Clementine 1.3.1 - Gratis muziekspeler

Door: Dirk Schoofs | 30 mei 2021 15:39

Muziek apps
Review

Er zijn ondertussen ontelbare digitale muziekspelers en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Ze lijken allemaal op elkaar en proberen elkaar te overtreffen met snufjes die je niet echt nodig hebt. Clementine zal in de smaak vallen bij wie geen behoefte heeft aan visueel gelikte apps, maar gewoon een programma wil dat goed muziek afspeelt.

Clementine 1.3.1

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows, macOS en Linux
Website
www.clementine-player.org
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Integratie met clouddiensten
  • Internetradio
  • Converteerfunctie
  • Minpunten
  • Gretig gebruik van RAM en cpu
  • Geen naadloos afspelen

Veel mensen houden vast aan hun oude vertrouwde mediaspeler, maar ben je ontevreden over wat je nu gebruikt, dan kun je Clementine Music Player proberen. Het is een opensource-muziekspeler die zowat alle gangbare audio-formaten kan afspelen.

Lokaal en streaming

Uiteraard doorzoekt Clementine je lokale muziekbibliotheek en kun je afspeellijsten samenstellen. Maar naast de standaardmogelijkheden waar iedere mediaspeler over beschikt, kent deze player nog wat andere interessante opties. Zo is het mogelijk om internetradio of streamingbronnen als Grooveshark, Spotify, Soundcloud en Icecast te beluisteren. De player kan zelfs verbinding maken met cloudopslagdiensten als Dropbox en Google Drive als je ook daar muziek hebt staan. Wil je zelf een internetstation toevoegen, dan kun je de url invoeren door met de rechtermuisknop op Radiostations te klikken.

Je kunt zowel lokale muziekbestanden afspelen als nummers die in de cloud staan.

Slimme en dynamische afspeellijsten

Clementine ondersteunt slimme en dynamische afspeellijsten. Een slimme afspeellijst kan nog niet gespeelde of nieuwe nummers bevatten, terwijl een dynamische afspeellijst zichzelf voortdurend aanpast aan de hand van de muziek die je aan beluisteren bent. De player werkt met tabbladen om meerdere afspeellijsten of albums bij de hand te houden zodat je snel van de ene lijst naar de andere kunt schakelen.

Organiseren en converteren

Clementine heeft een prima equalizer en ook is het mogelijk om muziek te rippen van audio-cd’s. Bovendien kun je de muziekbibliotheek beheren. Zo kun je de volledige bibliotheek bekijken of alleen de nummers die recent zijn toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om je collectie te groeperen op artiest, album, jaar of genre. Tot slot vind je bij Hulpmiddelen een converter waarmee je je muziekbestanden om kunt zetten naar een ander bestandsformaat.

Clementine heeft een goede equalizer met de klassieke presets.

Conclusie

Clementine is een lichtgewicht en tegelijk een robuuste muziekspeler die nooit vraagt om iets aan te schaffen en je ook niet irriteert met reclame. Wij houden zelfs van de visualisaties van projectM. Dit is een uitstekende gratis muziekbeheerder voor Windows, macOS en Linux waarbij vooral de integratie met clouddiensten en internetradio interessant is.

0 Reactie(s) op: Clementine 1.3.1 - Gratis muziekspeler

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.