Chipolo - Assistent voor sloddervossen

Door: Joris Peterse | 12 november 2015 13:16

Review

Tijdens de IFA werd mij de Chipolo sleutelhanger getoond. Deze sleutelhanger zorgt ervoor dat je je sleutels altijd kunt terugvinden. Of je smartphone. Maar er is meer mogelijk.

Chipolo

Prijs

€ 24,-

Beschikbare kleuren

Groen, wit, blauw, oranje, roze, geel, paars

Formaat

3,5 cm (diameter)

Website

www.chipolo.net

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Chipolo en mobiel terugvinden
  • Locatie bewaren na verlies
  • Minpunten
  • Selfie modus

De sleutelhanger kun je natuurlijk aan je sleutelbos hangen, maar natuurlijk is hij ook geschikt voor andere voorwerpen die je liever niet kwijtraakt. Denk aan je portemonnee, rugtas of koffer bijvoorbeeld. Via de app koppel je de Chipolo, via NFC of bluetooth. Deze app kun je voortaan gebruiken om je sleutelhanger terug te vinden: in het overzicht zie je hoe dichtbij de Chipolo ongeveer is en wat de temperatuur is waarin de Chipolo ligt (handige hint voor wie z'n sleutels buiten heeft laten liggen). Wanneer je je sleutels wilt terugvinden druk je op de knop in de app en wanneer je binnen bereik raakt maakt de Chipolo herrie, dat bereik moet volgens de makers tot wel 60 meter komen. Bovendien krijg je ook een mailtje met de exacte Google Maps-locatie, mocht je de sleutelhanger niet kunnen horen. Maar dit kan ook de locatie zijn van wanneer de Chipolo voor het laatst contact had gelegd met je mobiel. Hierdoor ben je niet volledig afhankelijk van je bluetooth bereik wanneer je op zoek moet. Lees ook: Zo spoor je je verdwenen tablet of smartphone op.

Andersom werkt het overigens ook. Wanneer je juist je smartphone kwijt bent, kun je deze opsporen door tegen de sleutelhanger te tikken. Je smartphone begint direct herrie te maken. Gelukkig is dit tijdens onze testperiode nog niet per ongeluk gebeurd. Met zogenaamde 'quiet zones' kun je ook instellen waar de apparaten geen herrie mogen maken, dan hoef je je sowieso geen zorgen te maken om valse alarmen.

Shakeselfie

Maar je kunt de Chipolo ook voor andere doeleinden inzetten. De 'Take Selfie' modus laat je de camera bedienen wanneer je de sleutelhanger schudt. Grappige toevoeging, alleen is het wat lastig een foto van jezelf te maken zonder een bewogen hand.

In de app kun je meerdere Chipolos toevoegen, als je meerdere spullen hebt die je echt niet mag verliezen. Maar een enkele Chipolo kan ook aan meerdere apparaten gekoppeld worden. Smartphones, maar ook tablets en smartwatches met Android Wear of de Apple Watch.

De koppeling tussen beide apparaten wordt gelegd via een bluetooth-verbinding. Dit betekent dus dat je continue bluetooth op je smartphone aan moet hebben. Maar ook de Chipolo zendt continue bluetooth uit. Hierdoor is een knoopcelbatterijtje nodig, dat overigens vervangbaar is door de Chipolo met een schroevendraaiertje open te maken. Hoe lang de batterij in praktijk meegaat hebben we niet kunnen testen, maar volgens de maker gaat een batterij een half jaar lang mee.

Conclusie

Voor sloddervossen is de Chipolo een handige gadget. Met de sleutelhanger vind je makkelijk je mobiel terug en andersom. Terugvinden gaat het makkelijkst wanneer je binnen bluetooth-bereik bent, maar omdat de locatie wordt onthouden wanneer er voor het laatst verbinding was, heb je in ieder geval een aanwijzing waar je sleutels kunnen zijn.

0 Reactie(s) op: Chipolo - Assistent voor sloddervossen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.