Blauwe vinkjes WhatsApp kunnen uit

Door: De Telegraaf | 22 april 2015 08:56

Nieuws

De blauwe vinkjes die zoveel ophef veroorzaakten toen WhatsApp daarmee ging verraden of je een berichtje gelezen had, kunnen vanaf nu bij iedereen uit.

Half november introduceerde WhatsApp de nieuwe service voor gebruikers waarmee ze kunnen zien of de ontvanger van een berichtje dat ook gelezen heeft of niet.

Dat zorgde echter voor ophef, omdat lang niet alle WhatsApp-gebruikers willen dat anderen kunnen zien of ze iets gelezen hebben. Mensen vonden het een schending van hun privacy en verwachtten dat er ruzies zouden ontstaan doordat mensen niet reageren op een bericht. Sommige gebruikers verwachtten dat het zelfs tot relatiebreuken gaat leiden...

iOS

Vanaf nu kan echter iedereen die daar bang voor is de leesbevestiging uitzetten. Op Androidtelefoons kon dat al eerder, gebruikers van een iOS-besturingssysteem hadden wat meer geduld nodig.

Als ze nu updaten met de nieuwste versie van WhatsApp zijn ze eindelijk van de gehate blauwe vinkjes af. Uitzetten is simpel: ga naar instellingen, account, privacy en schakel daar leesbewijzen uit. Er zit wel één klein nadeel aan, je kan dan ook niet meer zien of anderen jouw berichtje hebben gelezen.

1 Reactie(s) op: Blauwe vinkjes WhatsApp kunnen uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 april 2015 09:09 Anoniem
    Leuk artikel! Ik werd ook gek van die vinkjes!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.