Betalingen aan Apple valse noot voor Spotify

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 14 juli 2015 10:13

Algemeen

De concurrentiestrijd tussen Apple en Spotify op de muziekstreamingmarkt is definitief losgebarsten. De Federal Trade Commission (FTC) verwijdt Apple dat zij haar concurrenten een hoog percentage van het abonnementsgeld laat afdragen, zo meldt persbureau Reuters.

Vorige maand lanceerde Apple het streamingsplatform Apple Music. Apple Music moet de concurrentie aangaan met de huidige marktleider Spotify. Volgens Reuters klaagt een concurrent van Apple Music over het feit dat er een te hoog percentage moeten worden afgedragen aan Apple. Het zou om een percentage van 30 procent gaan. Dit is de reden dat de FTC een onderzoek instelt naar Apple. Mocht dit bewezen worden dan zouden zij hiermee de Antitrustwetgeving schenden. Lees ook: Apple Music versus Spotify - wat is de beste streamingdienst?

Spotify duurder bij Apple

Spotify heeft de prijzen voor abonnees die hun diensten via Apple afnemen met 30 procent verhoogd om zodoende het verschil dat zij moeten betalen aan Apple te 'dekken'. Wanneer een consument Spotify via Apple gebruikt betaalt deze 12,99 euro. Wanneer je direct een account via de website van Spotify afneemt betaal je 'slechts' 9,99 euro. Dit is de reden dat Spotify de consument aanraadt om een Spotify-abonnement direct via haar eigen website af te sluiten. Op die manier worden de extra kosten omzeild.

0 Reactie(s) op: Betalingen aan Apple valse noot voor Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.